20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Girişimcilere “Finansal kaynaklar” semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Girişimcilere “Finansal kaynaklar” semineri
Abone ol
Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tarafından girişimcilere “finansal kaynaklar” adı ile seminer düzenlendi.

Osmaniyeİş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tarafından girişimcilere “finansal kaynaklar” adı ile seminer düzenlendi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Osmaniye Valiliği tarafından 2016 yılından bu yana yürütülmekte olan Osmaniye İŞGEM Projesi, düzenlediği seminerlerle bölgedeki girişimciler için fark yaratmaya devam ediyor.

Osmaniye’nin yanı sıra Hatay ve Kahramanmaraş illerini de içeren proje kapsamında geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında söz konusu illerdeki potansiyel girişimcilere ulaşmak, onları İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kavramı hakkında bilgilendirmek ve   motivasyonlarını artırmak amacıyla “Kabına Sığmayan KOBİ’ler: İş Geliştirme Seminerleri” düzenlenmişti. 

Seminerlerin ikinci turu ise, yine Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta, işini kurmak ya da büyütmek isteyen girişimcilerin kamu ve özel sektör tarafından sunulan finansal destek mekanizmaları ile finansal kaynaklara nasıl ulaşacakları konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla gerçekleştirildi.

8 Şubat’ta Osmaniye’de, 15 Şubat’ta Hatay’da ve 21 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yapılan “Yerimiz Var, Bütçemiz Dar: Girişimciler İçin Finansal Kaynaklar Seminerleri”ne il ve ilçelerden gelen çok sayıdaki girişimci ile beraber kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

Ulusal ve uluslararası konuşmacıların tecrübelerini aktardığı seminerlerde katılımcılar; DOĞAKA ve KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik destek programları ile TÜBİTAK ve Kredi Garanti Fonu’nun girişimcilere sağladığı fırsatlar hakkında bilgilendirildiler.

Yurt dışından davet edilerek gelen uluslararası finans uzmanları Maria Doiciu ve Ian Jones’un  Avrupa Birliğinin  Türkiye’deki KOBİ’ler için sağladığı fon kaynaklarını anlattıkları seminerlerde, Founder Institute İstanbul Direktörü Ali Erhat Nalbant girişimcilere nasıl  rekabet edecekleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı da kaynakların en etkin şekilde kullanımı olarak özetlenebilecek olan “Yalın Girişimcilik” konularında bilgi verdiler.
 
Osmaniye İŞGEM Projesi, Osmaniye’nin ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak hedefi ve Osmaniye’de bir İş Geliştirme Merkezinin (İŞGEM) kurularak, girişimciliğin güçlendirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin ortak finansmanıyla başlatılan bir projedir.

 T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının denetiminde ve T.C.  Osmaniye Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen “Osmaniye İş Geliştirme Merkezinin Kurulması (İŞGEM) Projesi kapsamında “Osmaniye İŞGEM” kurulmuş olup, yakın zamanda ilk kiracılarını kabul ederek faaliyete başlayacaktır.

Osmaniye İŞGEM’in sürdürülebilirliğini, başarısını ve bölge KOBİ’lerini en iyi şekilde destekleyebilmesini sağlamak üzere yürütülen OSİP Projesinin Teknik Yardım bileşeni iki temel alanda hizmet vermektedir. 

Bu alanların ilki Osmaniye İŞGEM’in kurularak faaliyete geçirilmesini temel alırken, ikincisi ise İŞGEM’de yer alan işletmelerin teknik kapasitelerinin iyileştirilmesine ve İŞGEM’in uzun dönemde sürdürülebilirliğine odaklanmakta olduğu bildirildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar