24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5337
EURO34.8305
ALTIN2429.9

Gıda Kontrol hizmetleri değerlendirme toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Kontrol hizmetleri değerlendirme toplantısı
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi tarafından "İl Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi tarafından "İl Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Özgül Var, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ile merkez ve ilçelerde görev yapan gıda kontrol görevlisi personeller  katıldı.

Toplantı açılışını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü F. Özgül Var, ilimizdeki gıda denetim faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam ise yaptığı konuşmada; 2015 yılında yapılan çalışmalardan dolayı tüm gıda kontrol görevlilerine teşekkür ederek, 2016 yılı çalışmaları için de başarılar diledi.

Sağlam, Denetleme sayısı konusunda 81 il içerisinde ilk on içerisine girdiğimizi belirterek emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

Sağlam; “Gerek insan gıdasının üretimi ve tüketiminde gerekse de hayvan yemlerinin üretiminde tüm sorumluluk bizlerin ve ilgili kurumlarındır. Bu konuda hepimizin üzerine düşeni eksiksiz yerine getireceğine inanıyorum" dedi.

Toplantıda 19-22 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya İlinde düzenlenen Gıda Kontrol Hizmetleri Genel Değerlendirme Çalıştayında ele alınan konulara yer verilirken Bakanlık tarafından düzenlenen Gıda Kontrol Hizmetlerindeki yenilikler de aktarıldı.

Ayrıca İl Müdürlüğü  ile İlçe Müdürlükleri  arasında Gıda Kontrol Hizmetlerinin yürütülmesi hususunda görüş alışverişi yapılarak sorunların tespiti yapıldı.

İl Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı, 2016 Yılı Gıda Kontrol Planının oluşturulmasının ardından Gıda Kontrol Görevlisi olarak çalışan personele ait kimlik kartlarının dağıtılması ile sona erdi.

Bu toplantıda 28 Gıda Kontrol görevlisi personele düzenlenen kimlik kartları teslim edildi.

İl Müdürlüğü  bünyesinde 42 Gıda ve Yem Kontrolörü personelin bulunduğu bildirildi.

İlimizde kayda tabi işletme sayısının 4.473, Onaya tabi işletme sayısı 95 olduğu belirtilirken; 2015 yılı ilk 11 ayı içerisinde yapılan denetim sayısının ise 5.111 adet olduğu kaydedildi.

2015 yılı içerisinde 5996 sayılı kanun kapsamında 27 adet işletmeye  toplam 157.077 Tl idari para cezası uygulandığı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar