29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Gıda Fuarı sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Fuarı sona erdi
Abone ol
Osmaniye’den 3 firmanın katıldığı, DOĞAKA’nın katılım ve desteği ile gerçekleşen World Food İstanbul Turkey 2016 uluslar arası Gıda fuarı sona erdi.
Osmaniye’den 3 firmanın katıldığı, DOĞAKA’nın katılım ve desteği ile gerçekleşen World Food İstanbul Turkey 2016 uluslar arası Gıda fuarı sona erdi.

DOĞAKA’nın koordinasyonunda, İstanbul CNR EXPO Uluslararası Fuar Merkezi’nde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı – World Food Istanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı - Ipack Turkey sona erdi.

Bölgemiz illeri olan; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den toplamda 14 gıda firmasına ev sahipliği yaptı.

Dört gün süren World Food Istanbul 2016 Uluslararası Gıda Fuarı bu yıl 48 ülkenin katılımlarıyla gerçekleşirken, sektör temsilcilerine uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla; Hatay ilini temsilen 7 firma, Kahramanmaraş ilini temsilen 4 firma ve Osmaniye ilimizi temsilen 3 firma olmak üzere toplamda 14 firma bölgemizi temsil etti.

24. WorldFood Istanbul Turkey, 70.000 m2’lik 6 salonda, 600’ün üzerinde yerli ve yabancı firma ve markanın en son ürün, hizmet ve teknolojilerini 45 ülkeden 16.000’i aşkın ziyaretçiyi bir araya getirerek, katılımcı ve ziyaretçilerine, yeni pazarlar kazandırma konularında fayda yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemiştir. Ajansımız firmalarına toplamda 132 m2 lik alanda, fuar alanı ve stand konstrüksiyon desteği verilirken firmalarımız ulaşım, konaklama ve navlun maliyetlerini kendi imkanlarıyla karşıladılar.

Kahveden, baharata, zeytinyağından, nar ekşisine, biber salçasına, meyveli jöleden taze meyve ve reçellere kadar pek çok ürününün tanıtımının yapıldığı bölgemiz firmalarına fuar alanında ticari işbirlikleri kurmak üzere yurt içi ve yurtdışından talep yoğun olduğu gözlendi.
 
Söz konusu fuarda, bu yıl 131 milyon dolar ihracat rakamına ulaşılan Kenya, DEİK Türkiye – Afrika İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleşen  “Konuk Ülke Projesi” kapsamında ağırlanırken, Ajansın stantlarını, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İsrail, Gürcistan, Suriye, Irak, İran, Hindistan gibi birçok ülkenin ticari alım heyetleri ziyaret ederken, firmalarla ikili ticari işbirlikleri yapmak üzere karşılıklı ziyaretlerde bulunuldu.

Firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu fuarın gayet verimli geçtiği ve anlaşmaya dönüşen bağlantıların kurulduğu ve birçoğunun da ilerleyen süreçte bölgemiz ekonomisine katma değer sağlayacak nitelikte olacağı vurgulandı.

WorldFood Istanbul 2016, katılımcılarının çeşitli etkinlik ve şovlarına da sahne olmuş, Türk ve uluslararası mutfakların lezzetlerine ait ikramların yapıldığı etkinliklerde yemek şovları da gerçekleştirildi.

Yurtdışında Türk mutfağını başarıyla temsil eden EuroTurk Chefs Culinary Team ve İKA – Dünya Aşçılar Olimpiyatı Aşçıları “aşçılık sanatı”, “artistik” ve “patisserie” dallarında gösteriler yaparken, Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden aşçılar, “Eurotürk Chefs Gastro Show” kapsamında Türk – Dünya mutfağının en seçkin lezzetlerini fuar ziyaretçileriyle paylaşıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar