20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Genel Başkan Uran: Bir tane yürekli milletvekili istiyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Uran: Bir tane yürekli milletvekili istiyoruz!
Abone ol
TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, idam cezasının yeniden getirilmesini istediklerini belirtti. Uran, “Bir tane yürekli milletvekili çıksın ve terör suçlarına yeniden idam cezasının getirilmesi için bir tane kanun teklifi versin. 550 Milletvekili arasında bir tane yürekli milletvekili istiyoruz.” Dedi.
TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, idam cezasının yeniden getirilmesini istediklerini belirtti. Uran, “Bir tane yürekli milletvekili çıksın ve terör suçlarına yeniden idam cezasının getirilmesi için bir tane kanun teklifi versin. 550 Milletvekili arasında bir tane yürekli milletvekili istiyoruz.” Dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesinin 4’üncü olağan kongresi sonucunda güven tazeleyen Başkan Durmuş Öksüz ve yeni görev alan yönetim kurulu üyelerine hayırlı ve uğurlu olsun dileklerini iletmek üzere kente gelen Genel Başkan Uran, dernek binası önünde şehit yakınları ve gaziler tarafından karşılandı. Şube Başkanı Drumuş Öksüz, Genel Başkan Uran’a Şube ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Şehit ailesi ve gaziler olarak kendi camialarına hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduklarını belirten Uran, “Durmuş Başkan ve ekibi de yaptığı çalışmalarla bizim örnek olarak gösterdiğimiz şube başkanlarımızdan biri. Şube üyeleri de Durmuş başkanın yapmış olduğu çalışmaları takdir ederek kendisini tekrar bu göreve layık görerek seçti. Durmuş başkan ve ekibine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

BEBEK KATİLİ 24 SAAT İÇERİSİNDE İDAM EDİLSİN
Her zaman terörün bitmesi gerektiğine inanan insanlar olduklarını belirten uran, “Derneğimize yeni üye yapmak istemiyoruz, yeni şehitler gelmesin, yeni gaziler olmasın diyen insanlarız. Bizim olmazsa olmaz kırmızıçizgilerimiz var. Bunlar, eli kanlı bebek katili Öcalan’ın muhatap alınmaması, bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmemesi ve aynı zamanda genel af çıkartılmamasıdır. Özellikle geçtiğimiz ayda bölücü terör örgütü ortalığı karıştırdı ve gerçek yüzünü gösterdi. Yapılan bu eylemler devlete karşı başkaldırının provasıydı, terör örgütünün şımartılmaması gerektiğine inanıyoruz. Buradan da yüce meclisimize sesleniyorum; diyorum ki “Bir tane yürekli milletvekili çıksın ve terör suçlarına yeniden idam cezasının getirilmesi için bir tane kanun teklifi versin. 550 Milletvekili arasında bir tane yürekli milletvekili istiyoruz”. Biz şuna inanıyoruz, bölücü teröre taviz verilmesin idam cezası yeniden getirilsin ve eli kanlı bebek katili 24 saat içerisinde idam edilsin. Bu bizim talebimizdir çünkü bu konuda kan ve can vermiş bir tarafız. Adaletin sağlanması gerekiyorsa bunun gelmesi gerekiyor. Aynı zamanda eli kanlı bebek katilinin de mandıralaştırma projesi var. O bir barış güvercini değil o bir eli kanlı bebek katilidir. Şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece de biz onun eli kanlı bebek katili olduğunu her yerde söyleyeceğiz ve haykıracağız. 

“SAYIN BAHÇELİ, ENVER DEMİREL’E LÜTFEN GEREĞİNİ YAPIN”
genel Başkan Uran, Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara 1 Nolu Şube’yi kaldığı yerden çıkarması nedeniyle ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye memleketi Osmaniye’den seslenen Uran, “Geçtiğimiz hafta derneğimizin Ankara 1 numaralı şubesi MHP’ye mensup bir belediye başkanının talimatıyla Etimesgut Kent Konseyinden hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden her hangi bir tebligat yapılmadan dernek boşaltıldı. Burada bulunan şube başkanımız gazi ve eşine hakaret edildi ve saldırı yapıldı iddiası var. Konu yargıya taşındı ve yargının gereğini yapacağına inanıyoruz. Ama milliyetçi ve muhafazakar bir siyasi partinin mensubu bir belediye başkanının hiçbir gerekçe göstermeden derneği boşaltması biz kabul etmiyoruz. Biz Sayın Enver Demirel’e şunu soruyoruz, “Mayıs 2014 tarihinden beri bizim derneğimizle uğraşmaktasınız, bizim derneğimizden ne istiyorsunuz?” Bizler şehit aileleri ve gazilere hizmet eden gönüllü bireyleriz. Bizim başkanımızla siz siyasi polemik yaşamış olabilirsiniz. Ama kurumsal bir kimliğe sahip derneğin şubesini boşalttınız. Şube Başkanının içeriye girmesini engellettiniz ve aynı zamanda malzemelerini kapı önüne koyma hakkını siz nerden alıyorsunuz. Biz konuyu Sayın Bahçeli’ye iletmiştik çözüm bekliyorduk ama çözüm yerine siyasi ortamı tırmandıran bir hareket yapılmasını da kabul etmiyoruz. Bir belediye başkanı, bir genel başkanın talimatını dinlemez mi? Sayın Bahçeli’den de bu sorunu çizmesini istiyoruz. Sayın Bahçeli’nin memleketinden kendisine seslenmek istiyorum; “Sayın Bahçeli, Enver Demirel’e lütfen gereğini yapın” Biz şehitlik ve gaziliğin, siyaseti ticareti olmadığına inanan insanlarız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar