28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Gençlerle gönül köprüsü nasıl kurulmalı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlerle gönül köprüsü nasıl kurulmalı?
Abone ol
OSMANİYE Müftülüğü koordinesinde, ‘Modern Dünyada Gençlerimize Ulaşma Metotları ve Gençlerimizle Gönül Köprüsü Nasıl Kurulmalıdır’ konulu panel düzenlendi.
OSMANİYE Müftülüğü koordinesinde, ‘Modern Dünyada Gençlerimize Ulaşma Metotları ve Gençlerimizle Gönül Köprüsü Nasıl Kurulmalıdır’ konulu panel düzenlendi.


Din görevlilerine yönelik, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Psikolojik Danışman Ruhgün Altuner ve Psikolog Güler Kılıçoğlu katıldı.


Programa İl Müftüsü Ramazan Çortul, müftü yardımcıları, imamlar, müezzinler, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Müftüsü Çortul, “Camiler ve din görevlileri haftamızın bu seneki teması, cami ve gençlik olmuştur. Bu sloganı önemsiyorum. Yine diğer bir sloganımız, geç kalma, genç geldir. Gençlerle iletişim çok önemli, hele hele bir din görevlisinin bu iletişimi çok iyi yapması, camiye genç cemaatin katılmasını teşvik etmesi gerekir, çocuklarımızı camilerimizle barışık hale getirmek lazım” diye konuştu.


Günümüzde zararlı maddelerin, fuhşiyatın, internetin zararlarının ve bazı kötü alışkanlıkların arttığını, gençlerimizin de bunlara müptela olduğunu ifade eden il müftüsü Çortul, gençlerin dertleriyle dertlenerek onları bu kötü alışkanlıklarından vazgeçirmek gerekir diye devam etti. Çortul, “Bu sorunlara en büyük reçete maneviyattır, onlara İslam reçetesi sunmak gerekir” dedi.


Psikolog Güler Kılıçoğlu ise İletişimin aileden başladığını belirterek, “Amaç, ailedeki bağı iletişim yoluyla kurmaktır. Anne-baba ve çocuk birbirlerini dinlemeli. Bunu yapmayan ailelerin iletişimden uzak olduğu görülmüştür” dedi. Güler, konuşmasının devamında, “Eşlerin birbiriyle iletişimi tüm aileye yansır. Çocuklara yansır. Ve o de diğer akrabaya da sirayet edebilir. Evde iletişim olmaza, çocuk sosyal medyanın ağına düşer. Ve bu da ailenin giderek birbirinden uzaklaşmasına neden olur. İletişim, sabah başlar. Günaydın, hayırlı dersler, nasılsınız gibi sözcüklerle devam eder” dedi. Güler Kılıçoğlu, e ailenin iletişimle korunabileceğinin altını çizdi.


Psikolojik Danışman Ruhgün Altuner’de konuşmasında, insana doğruyu öğretmenin gerekliliğinden bahsederek, “Her insanın bir iletişim aracı vardır. Kimi selam verir, kimisi günaydın der, kimi merhaba diye iletişim kurar, kimisi de nasılsınız diye insanlarla iletişim kurabilir. Bunun hepsi iletişim aracıdır. Kişiden kişiye göre değişebilir. Özellikle gençlerle iletişimde onların seviyelerine inmek gerekir. Gençlerimizle iletişime geçtiğimizde, iletişim kurduğumuz materyaller mutlaka önemlidir. Çözüme ulaştıracak iletişim araçları veya sözcükler kurmak gerekir” diye konuştu.


Programın ardından hatıra fotoğrafı ve katılımcılara çiçek takdimi yapıldı ve panel sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar