28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Genç çiftçi ziyaretleri devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç çiftçi ziyaretleri devam ediyor
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Genç çiftçi” projesi kapsamında hayata geçirilen projelerdeki üretimlere ziyaretlerini sürdürüyor.
Osmaniye Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Genç çiftçi” projesi kapsamında hayata geçirilen projelerdeki üretimlere ziyaretlerini sürdürüyor.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Genç çiftçi projelerinden Osmaniye’ye Bakanlık tarafından 111 adet hayvansal üretim, 47 adet bitkisel üretim ve diğerleri olmak üzere toplam 158 adet projenin uygulanmak üzere kabul gördüğünü söyledi.

İl Müdürü Sağlam; “Proje kapsamında kendilerine verilen süre içerisinde projelerini tamamlayarak hak edişlerini almaya başlamış ve bugüne kadar İlimizde 37 adet projemiz tamamlanmıştır.”dedi.

Genç Çiftçi Projeleri kapsamında İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü  Mustafa Tolukan, Düziçi İlçe Müdürü Soner Çerçi ve İl Proje Yürütme Biriminde görevli Teknik personellerinin katılımıyla Düziçi ilçesi Alibozlu köyünde Hasan Demirci isimli genç çiftçinin yarı bodur kayısı bahçesi yerinde incelendi.
 
Magador (Şekerpare) çeşidi kayısı bahçesi 1350 adet fidan dikilerek tesis edildi.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam'ın Düziçi ilçesi ziyaretleri sırasında Serpil Bindebir isimli Genç Çiftçinin Arıcılık Projesi de incelendi.

Proje kapsamında alınan 5 çıtalık 45 adet arılı kovan ve arıcılık malzemelerinin (bal süzme makinesi, sır alma teknesi, bal dinlendirme kazanı, petek, körük vs) kontrolü yapıldı.

Düziçi İlçesinde 16 Büyükbaş, 6 Arıcılık ve 1 yarı bodur meyve (kayısı) bahçesi olmak üzere toplam 23 adet projenin yürütüldüğü kaydedildi.

Bu kapsamda 6 Arıcılık ve 1 yarı bodur meyve (kayısı) bahçesi projeleri tamamlanırken, 16 Büyükbaş hayvancılık projesinin TİGEM tarafından hayvanların tesliminin beklendiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar