19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

Genç çiftçi projesi tanıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç çiftçi projesi tanıtımı yapıldı
Abone ol
Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 30 bin TL hibeli Genç Çiftçi Projesi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Osmaniye Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı.
Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 30 bin TL hibeli Genç Çiftçi Projesi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Osmaniye Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantı; Vali Vekili  Mehmet Öz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Osmaniye İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdulkadir Şahin, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlerinin katılımı ve genç çiftçileri  yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. 

Tanıtım toplantısı ildeki çiftçilerin yoğun katılımı nedeniyle 2 oturum şeklinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasında İl Müdürü  İbrahim Sağlam; "Bakanlığımız tarafından ekonomik yatırımlar, sulama sistemleri ve alet ekipman hibe projelerinden sonra Kırsal Kalkınma Desteklerine bir yenisi daha eklenerek Genç Çiftçi Projelerine de hibe desteği uygulanmaya başlanmıştır. Bunca zaman kırsalda yaşayan insanlarımız hep sanayiye destek verildiğinden kırsalda da yatırım yapıldığında desteklenmesi gerektiğinden yakınıyordu. İşte bu proje ile köyünde üretim yapacak genç çiftçiye de destek verilmesi gündeme gelmiştir.

Projenin uygulanma şartlarını iyi değerlendirip başvurunuzu öyle yapın, çünkü projeniz kabul edildikten sonra vazgeçerseniz, yürütemezseniz bir daha iki yıl boyunca başvuru yapamayacaksınız. O yüzden şartları iyi değerlendirip durumunuza en uygun, yürütebileceğiniz projeleri hazırlayın. Projelerin internet girişleri için Ziraat Odaları ve Birliklerden de yardım alabilirsiniz. Bizim Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubemizde de ekibimiz tam donanımlı olarak hazır. Her türlü konuda sizlere yardımcı olacaklar. Ben bu projenin İlimize hayırlı olmasını diliyorum, birçok genç çiftçimizin de bu projeden yararlanacağını ümit ediyorum.”dedi.

İl Müdürü Sağlam’ın  konuşmasının ardından Müdürlüğün Genç Çiftçi Projesi İl Sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Murat Karalar tarafından "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesinin" tanıtım ile ilgili sunum yapıldı.

Genç Çiftçi Projesi ile Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere göre 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.
 
Başvurular, kırsal alanda yaşayan 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek. Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunabilecekler.

Başvurular, Bakanlık tarafından hazırlanan https://gencciftci.tarim.gov.tr internet adresinden yapılacak olup genç çiftçiler projeyi sisteme yükledikten sonra çıktıları ve başvuru için istenilen belgeleri bulundukları İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 13 Nisan-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar şahsen yapacakları bildirildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar