29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Gelin ile Damat Düğün Törenlerini Yaşayamadı: 8 Ölü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelin ile Damat Düğün Törenlerini Yaşayamadı: 8 Ölü
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde bir kamyonun minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada, gelin ve damat yaşamını yitirdi.
Adana'da kız evinde kına yapıp düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne giden 16 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde kamyona arkadan çarpıp hurdaya döndü.

Kazada,  22 yaşındaki gelin Maşallah Yiğitalp ve  25 yaşındaki damat Sedat Yavuz’un da aralarında bulunduğu 8 kişi öldü, 4'ü çocuk 8 kişi de yaralandı.

Nişanlı olan çiftçi 25 yaşındaki Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp için aileleri dün akşam Adana'nın Gülbahçe Mahallesi'ndeki kız evinde kına gecesi düzenledi.



Genç çift, gece boyunca yakınlarıyla birlikte gece boyunca halay çekip eğlendi. Kınanın ardından Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp çifti ile yakınları, pazar günü düğünün yapılacağı Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

KAMYONA ARKADAN ÇARPTI
İddiaya göre 35 yaşındaki Hayrettin Y.'nın yönetimindeki 47 NF 790 plakalı minibüs, saat 23.15 sıralarında Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda ilerlerken, Osmaniye'nin Bahçe
İlçesi'ndeki Ayran Viyadüğü'nde, önünde giden Yasin Ülkü yönetimindeki 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona hızla çarptı.

Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, gelin Maşallah Yiğitalp, annesi Zahide Yiğitalp (44), halası Gazali Yiğitalp (40) ile İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeynep Altuğrul (55) ve Hatice Yavuz (57) yaşamlarını yitirdi.

Sürücü Hayrettin Yelboğa, gelinin kardeşi spastik engelli Mehmet Yiğitalp (14), Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Zehra Maho (35), Sakine Yağmahan (63) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Osmaniye, Gaziantep ve Bahçe Devlet hastanelerine götürülen yaralılardan 3'ün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesetleri ise Osmaniye, Düziçi ve Bahçe Devlet hastanelerinin morguna götürüldü.

Kazayı duyup hastanelere koşan yakınları, aldıkları acı haberle sinir krizi geçirdi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kamyon sürücüsü Yasin Ülkü jandarma tarafından gözaltına alındı.

'DÜĞÜN YAPACAKTIK'
Kazada gelinini kaybeden ve oğlu da yaralanan İsmail Yavuz, yakınlarının cenazelerini almak için beklediği Bahçe Devlet Hastanesi'nde güçlükle ayakta durdu.

Büyük bir acı yaşadıklarını belirten Yavuz, "Kınamızı yaptık, pazar günü de düğün yapacaktık ancak bu kaza oldu. Ne diyeyim, Allah'ın takdiri" dedi.

Ailenin akrabalarından Mehmet Cesur ise akşam kınanın ardından yakınlarını yolcu ettiklerini belirterek, "Biz Yüreğir'e kadar yolcu ettik.

1.5- 2 saat sonra Hayrettin Yelboğa beni aradı, 'Bahçede trafik kazası geçirdik, yetişin bizi kurtarın' dedi.

Hemen Bahçe'ye gittik ve korkunç manzarayla karşılaştık" diye konuştu.  



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar