20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Abone ol
OSMANİYE’de, Anadolu gençlik Derneği tarafından, Filistin'in Gazze kentinde İsrail saldırıları sonucu ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
OSMANİYE’de, Anadolu gençlik Derneği tarafından, Filistin'in Gazze kentinde İsrail saldırıları sonucu ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.


Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile birlikte toplanan kalabalık, gıyabi cenaze namazı sonrası hep birlikte dua ettiler.


Daha sonra bir basın açıklaması yapan Anadolu gençlik Derneği Osmaniye Şubesi İl Sekreteri Abdul Latif Kıllı, “Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı.” Dedi.


İsrail'in yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalıştığını ifade eden Kıllı, “Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve sekiz bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail ayrıca on sekiz bin yedek caniyi de göreve yani katliama ortak olmaya çağırmış. Gazze'deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırıyor. Sanki bu katliam karşısında yine Siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi savuşturacaklarını düşünüyorlar. Sayın Başbakan adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam âleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğu soruyor. Biz de kendisine buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz? Türkiye nerede?” diye konuştu.


Konuşması ara ara sloganlarla kesilen Kıllı şöyle devam etti: “Türkiye'nin, özellikle de Irak'ın işgaline ve Suriye'nin parçalanmasına zemin hazırlayan hükümetimizin İslam ülkelerini tepkisiz kalmakla suçlamaya hakkı yoktur. TRT'de ya da hükümetin kontrolündeki kanallarda sorulmasa bile işte burada biz soruyoruz: "Ey Hükümet! Bu saldırılar karşısında siz ne yapıyorsunuz?" Bir İsrailli yetkiliyle Davos'ta yeniden karşılaşıp içi boş bir "one minute" mi diyeceksiniz? Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda bir haber spikeri gibi olup biteni mi anlatacaksınız? Biz bu ülkede ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi'nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına elbette karşı değiliz. Ancak Siyonist terör örgütü İsrail'in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pilini pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail Ankara'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Terör örgütü İsrail İstanbul'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir.” Dedi.


Basın açıklamasının ardından gurup atılan sloganlar ve yapılan duanın ardından dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar