29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

Gaziler Günü, törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziler Günü, törenle kutlandı
Abone ol
19 Eylül Gaziler Günü Osmaniye’de de düzenlenen törenle kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü Osmaniye’de de düzenlenen törenle kutlandı.


Osmaniye Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle  düzenlenen program, Devlet Bahçeli Meydanı önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.


Program saat: 09.00’da Vali Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Ata, Belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Osmaniye Şehit Polis Aileleri derneği çelenklerinin anıta çelenk sunumu ile başladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinden sonra, Türkiye Muharip Gaziler derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.


Dernek başkanı Halil Yamacı konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak, Gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü’nü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı içindeyiz. Anadolu’da Türk varlığını sona erdirerek, kendi amaçları uğruna topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci itilaf devletleri’nin bu maksatla görevlendirdikleri Yunun ordusu, 93 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya meydan muhaberesi’nde hezimete uğratılmıştır.


Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan düşman, bir sene sonra Dumlupınar’da tekrar aynı akibete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya meydan muhaberesi, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır. 19 Eylül; İstiklal savaşı gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, Asker, Polis tüm malül gazilerimizin, Şeref günüdür. 19 Eylül, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin ve cesaretinin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür. Kahraman gaziler, Gaziler gününüz kutlu olsun!” görüşlerine yer verdi.


Şehit kızı Hatice Orçan’ın şiir okumasının ardından Vali Dr. Mehmet Oduncu Şeref defterini imzaladı.


Vali Dr. Mehmet Oduncu Gaziler Günü nedeniyle Şeref defterine şunları kaydetti:
“Aziz milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmemiştir. Bu milli ruh, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır.


Şehitlerinin ve gazilerinin kıymetini bilmeyen milletlerin geleceği de olmaz. Türk milleti ve devleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamıştır ve gönlünde daima özel bir yere koymuştur.


Sakarya zaferinden kısa bir süre sonra TBMM’nin, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanını ve Mareşal Rütbesini vermesi de, milletimizin kahramanlarına karşı sevgisini ve takdir hislerini en güzel şekilde ifade etmektedir.


Ecdadımız gibi, vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.   


Milletimizin birlik beraberlik, barış ve huzuru için en değerli varlığı olan canlarından vazgeçmeyi göze almış kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu fedakârlıkların her fırsatta hatırlatılması hepimizin milli görevidir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız şehit ve gazilerimiz, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır.


Şehit ve Gazilerimizin emanetlerinin aynı şuur ve kararlılıkla korunması, Türkiye’nin her alanda daha da güçlenmesi ve en ileri standartlara ulaşması için her zaman olduğu gibi bugün de azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”


Vali Dr. Mehmet Oduncu’nun Şeref defterine yazdığı mesajın okunmasının ardından tören sona erdi.


Gaziler Günü törenine; Vali Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Ata, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Kamu kurumu ve kuruluşların Müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve askerler katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar