29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Gazetecilerimiz Erdemli’den 2 ödülle döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazetecilerimiz Erdemli’den 2 ödülle döndü
Abone ol
Mersin Erdemli Belediyesi’nin Kızkalesi Medya Günleri 2018 etkinlikleri düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

MersinErdemli Belediyesi’nin Kızkalesi Medya Günleri 2018 etkinlikleri düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen etkinliklerin kapsamı genişletilirken Osmaniye’ye de 2 ödül geldi.

Erdemli Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri bu yıl, Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışından yaklaşık olarak 460 gazeteci konuğunu ağırladı. 5-6-7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 4. Kızkalesi Medya Günleri hakkında bilgi veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu etkinliği yerel gazetecilerin buluşma merkezi, buluşma etkinliği olarak tasarladıklarını ifade etti.

İlk defa 2015 yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde düzenledikleri etkinliğin her sene büyüyerek düzenlendiğini ve bu yıl uluslararası bir hüviyet kazandığını dile getiren Başkan Tollu, "Amacımız insanların birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmalarını sağlamak. Yerel medya mensuplarımızın tanışmalarını, sorunlarını tartışmalarını ve bu ülkenin güzel yarınları adına güçlenmelerini arzu ediyoruz. Bu vesileyle önemli bir amaca hizmet ediyoruz" dedi.

Bu projenin geleneksel hale geldiğini beyan eden Belediye Başkanı Tollu, etkinliği her yıl üzerine koyarak ilerlediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayan projenin, bu yıl tüm Türkiye sathına yayıldığını dile getiren Tollu, aynı zamanda bu yıl Türk dünyasından ve Avrupa'dan da gazetecilerin konuk olarak ağırlandığını belirtti. Kızkalesi Medya Günleri’ni önümüzdeki yıl ise tam anlamı ile uluslararası olarak açıklayacaklarının altını çizen Tollu, projeye destek veren herkese ve her kuruma teşekkür ederek, yarışmaya katılan gazetecilere başarılar diledi, ödül alanları da tebrik etti.

İki ana etkinlikten oluşan projeye üniversitelerin de ortak olduğunu kaydeden Erdemli Belediyesi Kültür Müdür Adem Arslan da projenin uygulanması ile ilgili bilgiler verdi.

Projede yerel basının sorunlarının tartışıldığı bir panel düzenlediğini ifade eden Arslan, "Üniversitelerin İletişim Fakültelerinde görevli akademisyenlerimiz, hem panelist hem de Seçici Kurul Üyesi olarak projeye destek vermektedirler.

Projemizde aynı zamanda bir medya özendirme yarışması da bulunaktadır. Yerel basın mensuplarımızın gönderdiği eserleri akademisyenlerimizden oluşan jüri üyeleri değerlendiriyorlar ve akabinde dereceye girenler belirleniyor. Bu yarışma ile yerel medyanın kalitesinin arttığını gözlemliyoruz.

Farklı illerden gelen yerel basın mensuplarımız arasında bir bağ oluşuyor. Gazeteciler Cemiyetleri arasında bir bağ oluşuyor. Ayrıca İletişim Fakülteleri ile yerel basın mensubu dostlarımız arasında da bir bağ oluşmaktadır. Bu anlamda Erdemli Belediyesi olarak biz bir köprü vazifesi görüyoruz. Etkinliğin 3 yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini görmek bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Bu seneki etkinliklerin panel bölümünde "Yerel basının ekonomik yapısı" teması ele alındı. Ayrıca Zafer Kiraz, Metin Özkan ve Erdoğan Arıkan’ın konuk olduğu Söyleşi programında basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Erdemli’nin tarihi ve turistik güzelliklerine düzenlenen gezi programı da etkinliğe renk kattı.

Gala yemeğinin ardından düzenlenen ödül töreninde; Osmaniye’den Mustafa Düzenli ‘Yılın En İyi Yerel İnternet Haber Sitesi Tasarım’ dalında ödül alırken, Gurbet Arslanlı da Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar