25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Fransız Dergisine Osmaniye’den Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransız Dergisine Osmaniye’den Tepki
Abone ol
Fransa’da yayımlanan bir dergideki karikatürlerle ilgili olarak Osmaniye’de de tepki gösterilip basın açıklaması yapıldı.
Fransa’da yayımlanan bir dergideki karikatürlerle ilgili olarak Osmaniye’de de tepki gösterilip basın açıklaması yapıldı.

Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı.

Dernek üyeleri ellerinde “Anamız, Babamız, Sana feda olsun Ya Resullahlah” yazılı pankart açarak tekbir getirip slogan atarak Fransız dergisinin yayınlarına tepki gösterdiler.

Cumhuriyet Meydanında toplanan grup, “Carli şaşırma, sabrımızı taşırma!” sloganları eşliğinde basın açıklaması yaptı.

Osmaniye  İlim ve Yardımlaşma Derneği adına Nasıl Aslan basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında; “Tarih boyunca, İslam’a ve Müslümanlara karşı topyekün bir şekilde linç girişimi olmuştur. Bu linç girişimi maalesef bugünde devam etmektedir. Adına haçlı ittifakı dedikleri güruh, barış havariliğine soyunup Müslümanlara karşı barış demokrasi ve özgürlük götüreceğiz bahanesiyle saldırmış; kan, gözyaşı ve talandan başka bir şey sunmamıştır. Son günlerde yine bu güruh, İslam’a ve Müslümanların kutsallarına hakaret etmiş ve bunu özgürlük olarak nitelendirmiştir. Adına Charlie Hebdo  dedikleri Fransız hiciv dergisi, Hz. Peygamber (sas)’i karikatürize ederek alçaklığını ortaya koymuş, Müslümanların sinir uçlarına dokunarak tahrik etmiştir. Yaşananlardan dolayı da yine Müslümanları sorumlu tutmuştur.”dedi.

Basın açıklamasının sonunda ise; “Dün Mekke’de Hz. Peygamber (sas)’e hakaret eden İslam düşmanı Ebu Lehep’e söylendiği gibi bizlerde buradan haykırıyor ve diyoruz ki: Eliniz kurusun Ey Chanrlie Hebdo dergisi ve diliniz kurusun ey Charlie Hebdo dergisi!” görüşlerine yer verildi.

Basın açıklamasında,  Amerika ve İsrail de uyarılarak, Orta Afrika, Mali, Suriye ve Irak’ta yaşanan katliamlara  vurgu yapıldı.

Yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar