18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5163
EURO34.7794
ALTIN2485.9

Firmalara, Kredi Garanti Fonu tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Firmalara, Kredi Garanti Fonu tanıtıldı
Abone ol
OSMANİYE'de , firmalara Kredi Garanti Fonu (KGF) tanıtıldı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (OTSO) seminerde konuşan KGF Adana Şube Müdürü Sebahiddin Şenbayrak, KGF'nin işletmelere nakit değil, kefalet desteği verdiğini söyledi.
OSMANİYE'de , firmalara Kredi Garanti Fonu (KGF) tanıtıldı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (OTSO) seminerde konuşan KGF Adana Şube Müdürü Sebahiddin Şenbayrak, KGF'nin işletmelere nakit değil, kefalet desteği verdiğini söyledi.


İşletmelerin Kredi Garanti Fonu'ndan nasıl ve hangi şartlarda yaralanabileceğini anlatan Şenbayrak, "Kredi Garanti Fonunun işletmelerin daha fazla banka kredisi kullanabilmelerine destek sağlıyoruz. Kefalet belli kriterlere ve vergi oranlarına bağlı olarak verilebiliyor. Banka, kredi başvurusunu bize gönderdiğinde bunun yüzde 80’ine kadar kefalet verebiliyoruz. Uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanması mümkündür. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmektedir. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) lehine ek bir kredilendirme oluşturularak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanılmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır" dedi.


KGF kefaletinden 'KOBİ Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik' ile tanımlanan gerçek veya tüzel kişi işletmeler ile KOBİ kapsamında sayılan Esnaf ve Sanatkar, Serbest Meslek Mensubu, Tarımsal İşletme ve Çiftçi vasıflarını taşıyan gerçek veya tüzel kişi işletmeler yararlanabilmekte olduğunu belirten Şenbayrak, "Başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmaktadır. Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte ve bu sayede KOBİ'lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250'yi, yıllık cirosu ve aktif büyüklüğünden her biri 40 Milyon TL'yi aşmayan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayinin yanı sıra hizmet ve madencilik sektörlerindeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye'nin bütün bölgelerindeki KOBİ'ler, anlaşmalı bankalar ve diğer fınans kurumlan aracılığı ile KGF kefaleti için başvurabilirler." diye bilgi verdi.


KGF teminatından yararlanabilmek için; KOBİ'nin bankasına KGF kefaletinden yararlanmak istediğini bildirerek dosyasının KGF'ye gönderilmesine muvafakat etmesi yeterli olduğunu kaydeden Sebahiddin Şenbayrak seminer sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar