25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5507
EURO34.9033
ALTIN2423.9

Fettahlıoğlu’dan, “Torba Yasa”nın Ekim ayına bırakılmasına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fettahlıoğlu’dan, “Torba Yasa”nın Ekim ayına bırakılmasına tepki
Abone ol
Osmaniye Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, “Torba Yasa”nın 1 Ekim sonrasına bırakılmasının şok etkisi yaratacağını söyledi.
Osmaniye Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, “Torba Yasa”nın 1 Ekim sonrasına bırakılmasının şok etkisi yaratacağını söyledi.


TBMM de yaklaşık 3 aydır görüşmeleri devam eden ve özellikle Sosyal güvenlik ve vergi borçlarını yapılandırma ve ilgili yasalarla ilgili çeşitli düzenlemeler içermesi beklenen torba yasa görüşmelerinin dün itibarıyla TBMM de 1 Ekim sonrasına bırakılması konusunda Osmaniye Mali Müşavirler odası  Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu bir basın açıklaması yaptı.


Fettahlıoğlu açıklamasında;
“İş dünyasının vergi mükelleflerinin Sosyal güvenlik kurumu uygulamalarına tabi işverenlerin,sigortalıların dört gözle çıkmasını beklediği ve yaklaşık Mart 2014 den beri gündemde olan,TBMM  genel kurulunda görüşmeleri süren  Torba yasanın görüşmeleri dün itibarıyla TBMM de bulunan parti guruplarının   ortak kararları ile TBMM nin yeni yasama dönemi başlangıcı olan 1 Ekim sonrasına bırakılmıştır.


Geniş toplum kesimlerini ilgilendiren böylesi önemli  bir konunun tam bir sorumsuzluk anlayışı içerisinde ertelenmesi piyasalarda  ve iş dünyasında şok etkisi yaratacaktır. Yasanın çıkma ihtimali ile beklentiye giren geniş kesimler de çok önemli mağduriyetler oluşacaktır.


Bugün vergi borcunu yapılandırarak, Sosyal güvenlik primlerini yeniden düzenleyerek işletmesinin hayatini sürdürmek isteyen Küçük ve orta boy işletme sahipleri fevkalade mağdur olacaktır.


Öte yandan emeklilik hayali kuran özellikle 4 B (Eski adıyla bağ kur ) sigortalılarının emeklilik hayali bir başka bahara sorumsuzca ertelenmiştir. Ana fikri Vergi ve SGK konuları olan Torba yasayı düşünülen 60 maddeden ilave ve ilgisiz konularla  150 maddeye çıkararak işin içinden çıkılmaz hale getirenlerin bu uygulamaları kamu oyu  ve mükellefimiz olan iş dünyası mensupları Sosyal güvenlik kurumana prim ödeyen çalışanlar adına protesto ediyoruz. Ve derhal olağanüstü çalışma kararı olarak sadece Vergi ve SGK eksenli konuların yasalaşması için toplantı yapmalarını talep ediyoruz”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar