23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3

Farukiye Vakfından Ramazan Yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Farukiye Vakfından Ramazan Yardımı
Abone ol
Farukiye Vakfı Osmaniye temsilciliği tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere 60 koli ramazan paketi yardımında bulunuldu.

Farukiye Vakfı Osmaniye temsilciliği tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere 60 koli ramazan paketi yardımında bulunuldu.

Vakıf Osmaniye Temsilcisi Hacı Osman Keleş, Farukiye vakfımız 1995 yılında rahmetli üstat Abdullah Faruki El Muceddidi hazretleri tarafından kurulduğunu belirterek şöyle dedi: "Merkezi Ankara'da olan vakfımız tüm yurt genelinde ve yurt dışında hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir.

Vakfımıza bağlı Kur'an kurslarında yüzlerce hafız yetiştiren vakfımız burada yetişen hafızlarımızın bir kısmına Mısır El Ezher Üniversitesinde İslami eğitimlerini tamamlatmaktadır.

Zahiri ve batıni ilimlerle talebelerimizin eğitilmesini gaye edinen vakfımız bu amaçla üniversite yurtları, öğrenci evleri ve benzeri hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir.

Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir hadisi şerifini kendisine düstur edinen vakfımız muhtaç insanlara yardım hususunda ise yurt içinde yılın her zamanı muhtaç insanların her türlü yardımına koşmaktadır.

Kurulan yetim evleri, yapılan ayni ve nakdi yardımlar, Halep'e yol açın kampanyasında hazırlanan gıda TIR'ları ve ramazan ayı boyunca günlük 1500 aileye iftar ve sahur hizmeti  bu bağlamda sayabileceğimiz hizmetlerimizdendir.

Yurt dışında ise, başbakanlık tika, Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarıyla ortak hareket ederek dünya coğrafyasındaki mazlum ve muhtaç insanlara yardım köprüleri oluşturmanın gayreti içerisinde olduk.

Bu sene Afrika'da ramazan ayı boyunca oradaki muhtaç kardeşlerimize toplu iftarlar verdik.  Su kuyuları açtık. Kurban ayında da her sene olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında kurban hizmetimiz olacaktır inşallah. Farukiye vakfı Osmaniye temsilciliği olarak da bizler aynı hizmetleri Osmaniye'mizde sürdürmenin gayreti içerisindeyiz.

Suriyeli mülteci kardeşlerimizin şehrimize ayak bastıkları ilk andan itibaren her türlü sıkıntılarına gücümüz nispetinde yardımcı olmaya çalıştık bu sene bayramda ise muhtaç ailelerimizin sofraları dolu dolu olsun istedik.

Hayırsever gönüllülerimizin katkılarıyla 60'a yakın gıda kolisi hazırladık ve bayram günü bunun dağıtımını yaptık.

Rabbim hayırseverlerin hayrını kabul etsin bizleri de hayırlı hizmetlere memur eylesin inşallah."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar