25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Evde sağlık ve sosyal hizmetler sempozyumu yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evde sağlık ve sosyal hizmetler sempozyumu yapıldı
Abone ol
OSMANİYE Valiliği koordinesinde, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu” sona erdi.
OSMANİYE Valiliği koordinesinde, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu” sona erdi.


Gala Sosyal Tesislerinde ki programın açılış konuşmasını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Cem Uraldı yaptı. Sempozyumun, verilen hizmetlerin şu anki durumunun gözden geçirilerek, ilgili paydaşlarla koordinasyon ve toplum nezdinde bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.


İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz’ün konuşmasının ardından Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç açıklama yaptı. Son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Koç, rehabilite edici sağlık hizmetlerinde yapılanlarından en önemli gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu, evde sağlık ve bakım hizmetlerinin de bu hizmetlerin bir parçası olduğunu söyledi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım ise yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak toplumun tüm dezavantajlı gruplarına hizmet verdiklerini ifade ederek, Türkiye genelinde 450 Bin engelliye evde bakım ücreti, 1 Milyon 300 Bin kişiye de kamuoyunda 65 yaş maaşı olarak bilinen 2222 ödemesi yaptıklarını kaydetti. Muhtaç engelli ve yaşlılara kurumsal bakım hizmetleri sunduklarını da belirte Yıldırım, “Osmaniye’de muhtaç yaşlılarımıza hizmet verdiğimiz bir huzurevimiz var. Bunun dışında sevindirici bir gelişme de, pek çok ilimizde olmayan, engellilere yönelik gündüzlü bakım merkezimiz ve yatılı bakım merkezimiz yine ilimizde var. Kadirli ilçemizde, ruhsal engelli dediğimiz, psikiyatri tanı almış engellilere yönelik bir bakım merkezini önümüzdeki ay içinde hayata geçireceğiz. Ayrıca Osmaniye’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hayata geçirilecek” diye konuştu.


Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise hızla değişen bir çağda yaşadığımızı ve buna paralel olarak devletten beklentilerin de değiştiğini ifade ederek, “Zaten devletlerin amacı da yurttaşlarına kaliteli hizmet sunmak, hayatlarını kolaylaştırmaktır, devletlerin birinci görevleri bu olmakta. Net ifade etmek isterim ki son yıllarda devletimizin dezavantajlı guruplarına karşı bakışı değişti, devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldı ve uygulanmaya başlandı. Esasen uygar devlet olmanın bir ölçüsü de, yaşlılarından engellisine, hastalarına gösterdikleri ilgi neticesi bu yolun ölçüsü olmalı bence. Tarihimizde de örnek alacağımız çok sayıda uygulamalar olmuş. Medeniyetimizde zaten ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ geleneğimiz var. Hizmetlerin daha kaliteli olmasında gayretlerimiz olacak. Bu çalıştayın, sempozyumun amacına ulaşmasını diliyorum. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçenleri kutluyorum” dedi.


Açılış konuşmaların ardından Dr. Cahit Küçük “Birinci Basamak Evde Sağlık Hizmetleri” sunumunu yaptı. Sempozyumun ikinci yarısında ise Operatör Dr. Fazlı Aslan “İkinci Basamak Evde Sağlık Hizmetleri”, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Yıldırım “Evde Bakım Hizmetleri”, EVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Sempozyum soruların cevaplanması ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar