29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

'Evde obeziteye mahkum değilsiniz' projesi hayata geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Evde obeziteye mahkum değilsiniz' projesi hayata geçirildi
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiği 'Evde Sağlık Hizmetleri Sosyal Destek Ekibi'nin ardından yeni bir projeye daha imza attı.
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiği 'Evde Sağlık Hizmetleri Sosyal Destek Ekibi'nin ardından yeni bir projeye daha imza attı.

Bu kapsamda, 'Evde Obeziteye Mahkum Değilsiniz' adı altında yeni bir çalışma başlatan Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelinde tespit edilen 37 hastanın düzenli beslenme ve hareketli yaşam programına dahil etmeyi amaçlıyor.

Hayata geçirdiği ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’ ile dikkatleri üzerine çeken Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü, evde sağlık hizmeti alan ve obezite sorunu yaşayan vatandaşların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programından yararlanması için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

"Evde Obeziteye Mahkum Değilsiniz" projesi sayesinde evde sağlık hizmeti alan 37 obezite hastasının hareket kabiliyetinin azalmasına sebep olan aşırı kilolardan kurtulmasına rehberlik edilmesi amaçlanıyor.


Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, kronik hastalıkları olan evde bakım hastalarının, hastalığının kötü seyrinin engellenmesi ve yaşam sürelerinin uzatılmasının sağlanması, artan sağlık maliyetlerinin önüne geçilmesi, hastaların kilo kaybının desteklenmesi ve hareketli yaşama dahil edilmesi ile moral ve motivasyonlarının sağlanması, evde sağlık hizmeti alan morbit obez hastaların sağlıklı beslenme ve  hareketli yaşamları konusunda örnek proje uygulamasını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Diyetisyen Esin Keskin, Sosyal Hizmet Uzmanı Sevgi Doğan, Evde Bakım Teknikeri Galip Nalbant ve Hemşire Hatice Ademoğlu öncülüğünde oluşan proje ile evde bakım hizmeti alan bin 306 hastadan tespit edilen 37 obezite hastası 6 ay süresince obezite ve hareketli yaşam programından yararlandırılarak toplumla tekrardan entegre olması sağlanacak.

Osmaniye Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince tespit edilen 37 hastanın kilo artışı ile yatağa tam bağımlı hale geldiği, kronik hastalığa sahip olduğu, hastalık ve sağlık maliyetlerinde artış olduğu, mutsuz ve depresif olduğu tespit edildi.

Projenin uygulanması aşamasında Sosyal Hizmet Yöntemlerinden toplumla çalışma yönteminden yararlanılırken oluşturulacak ekipler hastalardan izin alarak çalışmaya başlayacak. Evde sağlık Koordinasyon Merkezi’ne bildirilecek hastalar ve hasta yakınları ekipler tarafından ziyaret edilecek.

Hastaların projeden önce ve sonrasında fotoğrafları çekilecek ve kayıtları tutulacak ve ayrıca hastalar ayda bir kontrol amaçlı ziyaret edilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar