18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4926
EURO34.7691
ALTIN2493.9

Etiketsiz zeytin ve zeytinyağına dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etiketsiz zeytin ve zeytinyağına dikkat!
Abone ol
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, zeytin ve zeytinyağının etiketli satışının yapılması zorunlu olduğunu belirterek, "Üzerinde etiketi olmayan zeytin ve zeytin ürünleri güvenli olmayabilir.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, zeytin ve zeytinyağının etiketli satışının yapılması zorunlu olduğunu belirterek, "Üzerinde etiketi olmayan zeytin ve zeytin ürünleri güvenli olmayabilir.

Etiketi olmayan ürünlerde çeşitli hileler ve insan sağlığını bozabilecek maddeler yer alabilir." dedi. 

Sonbahar mevsimi ile birlikte hasadına başlanılan zeytinin bölge açısından da ekonomik kalkınma adına stratejik öneme sahip bir ürün olduğunu belirten Müdür Sağlam, "Bu nedenle zeytin ve ürünleri üreten işletmelerimiz ile tüketicilerimizin korunması büyük önem arz etmektedir.

Üretici ve tüketicilerimizin korunması için temel husus etiketsiz, kaçak ve resmi kontrollerden geçmeden piyasaya sürülen ürünlerin engellenmesidir." diye konuştu.

ETİKETLİ ÜRÜNLERDE HİLE YAPMAK DAHA ZORDUR 
Vatandaşları, etiketsiz zeytinyağı ve salamura zeytinlere rağbet etmemesini isteyen Sağlam, "Hileli veya güvenli olmayan gıdalar genelde ev tipi, çiftlik tipi, doğal adı altında üretilerek piyasaya sürülebilmektedir.

Vatandaşlarımızın bir kısmında etiketsiz ürünlerin doğal ürünler olduğu algısı olduğu görülmektedir. Hâlbuki üzerinde etiket olan ürünlerde hile yapmak daha zordur.

Hem etiketsiz ürünler doğal ürün olduğu iddia edilerek etiketlilerden daha yüksek fiyata satılabilmektedir. Etiketli olarak piyasaya arz edilen zeytin ve zeytinyağları Tarım ve Orman Bakanlığı kontrol görevlileri tarafından rutin olarak resmi kontrole tabii tutulmakta, gerektiğinde numune alınarak analiz yapılması sağlanmaktadır.

Bu nedenle etiketli, ambalajlı, izlenebilirliği sağlanan, Bakanlığımızca işletme kayıt belgesi verilen zeytin ve zeytinyağları her zaman daha güvenlidir." diye bilgi verdi. 
Özellikle zeytin ve zeytinyağlarının kasap, terzi, nalbur ve benzeri gıda satışı konusunda yetkili olmayan yerlerde satılmasının mevzuata uygun olmadığının altını çizen Sağlam şöyle devam etti: 

KONTROLLER ETKİN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
"Vatandaşlarımızın mezkûr yerlerden ürün satın almak yerine kayıtlı market veya bakkallara rağbet etmeleri menfaatlerine olacaktır.

İl Müdürlüğü olarak etiketsiz zeytin ve zeytinyağı satışının engellenmesi için gerekli resmi kontrolleri gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz.

Resmi kontrollerimiz tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam etmektedir.

Tüketicilerin de güvenilir gıda için, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmektedir.

Gıda güvenirliliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle tüketicilerin de herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattına bildirimde bulunmaları gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar