25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Esnafa ölçü ve tartı aletleri uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafa ölçü ve tartı aletleri uyarısı
Abone ol
Osmaniye Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü esnafı uyararak, ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin 28 Şubat tarihine kadar yaptırılmasını anımsattı.

OsmaniyeSanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü esnafı uyararak, ölçü ve tartıaletlerinin muayenesinin 28 Şubat tarihine kadar yaptırılmasını anımsattı.

Osmaniye Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; 
“3516 sayılı Ölçüler ve ar Kanunu gereğince ölçü ve tartı aletleri sahipleri 28 Şubat 2019 tarihi Perşembe günü saat 17:00' ye kadar ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve kontrol edilmesi için beyanname vermekle ve ilgili yönetmelik gereğince belirlenen fon bedellerini yatırmakla yükümlü” olduğu anımsatıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne Beyanname verilecek ölçü ve tartı aletleri ile ilgili olarak;
Hassas kütle ölçüleri,  5 kg'dan yukarı kütle ölçüleri,  Çekeri 2.000 kg'dan fazla olan mekanik ve elektronik tartı aletleri, d - Hububat muayene aletleri, Demiryolu yük ve sarnıçlı vagonlar ile akaryakıt sayaçları ile LPG sayaçları,   Elektrik, su, havagazı, doğalgaz sayaçları ile akım ve gerelim transformatörlerini kapsadığı kaydedildi.

Belediye Başkanlıklarına periyodik muayeneler için aletlerin ise; Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), Akıcı maddeler için hacim (debi) ölçüleri,Kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg'a kadar (5 kg dahil ) hassas olmayan kütle ölçüleri,Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulun üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan III. ve IV üncü sınıf otomatik olmayan mekanik ve elektronik tartı aletleri, Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma terazileri, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler olduğu belirtildi.

Yetkili muayene servislerine beyannamesi verilecek ölçü ve ölçü aletlerin ise; I. ve II. sınıf hassas teraziler, Çekeri 2000 kg'a kadar (2000 kg dahil) olan III. ve IV. sınıf elektronik teraziler, Otomatik tartı aletleri olduğu kaydedilerek;
Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı, 3516 sayılı kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanacağı anımsatıldı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar