28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Ersoy, Kamu Denetçiliği üzerine konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy, Kamu Denetçiliği üzerine konuştu
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Ombudsmanlık (Kamu Denetçiliği) Kurumu üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHPMYK Üyesi ve OsmaniyeMilletvekiliDoç.Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Ombudsmanlık (Kamu Denetçiliği) Kurumu üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, Türkçesi “Arabuluculuk” olan Ombudsmanlık (Kamu Denetçiliği) kurumunun, Türk-İslam Kültürü ve Medeniyetindeki “Adalet” anlayışının tezahürü olan kurumlardan esinlenerek Avrupa’ya taşındığını belirtti.

Ersoy, Türk kültüründeki “kut” anlayışı gereği yönetenlerin yönetilenlere karşı görev ve sorumluluklarının Orhun Kitabelerinden, Divanı Lügatit Türk’e, bütün kaynak eserlerde bulunduğunu, buna dayalı olarak da oluşturulmuş kurumların bulunduğunu söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun da Osmanlı zamanında misafir edilen İsveç Kralı’nın Kadılık müessesesini tanımasıyla ülkesine dönüp benzer bir kurum kurması sonrası oluştuğunu belirten Ersoy, bugün Batı değeri diye bilinen ve modernleşme/Batılılaşma kavramları içerisinde edinmeye çalıştığımız birçok değerin temelinde Türk-İslam Medeniyetinin var olduğunu söyledi. Ersoy bu sebeple kendi öz kültürümüzü ve köklerini iyi tanımalı, geleceğe taşımalıyız dedi.

Ersoy, konuşmasında kamu bürokrasisine de değindi. Kamu bürokrasisinin yorgun olduğunu dile getiren Ersoy, milletin devletini inşa sürecinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığından başka bir yapıya aidiyetlik hissetmeyen, akılcı, analitik düşünceye sahip, devletin bekası konusunda milletin lehine risk alabilen kadrolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bugün kritik kurumların kritik makamlarından FETÖ terör örgütü üyesi olduğunu itiraf edenlerin, teslim olanların olduğunu, riskin devam ettiğini söyleyen Ersoy, FETÖ ile mücadelenin etkin şekilde sürmesi gerektiğini ve bu nedenle de bir kenara çekilip özlük haklarının peşinde koşan bürokratlara değil devleti ve milleti için risk alabilen bürokratlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun yapısına ve faaliyetlerine de değinen Ersoy, kurumun millet ile devlet arasında arabuluculuk faaliyeti kapsamında elde edilen verileri, istatistiki bilgileri de aktardı.

Kurumun 2013 yılında 7 bin 638, 2014 yılında 5 bin 639, 2015 yılında 6 bin 55, 2016 yılında 5 bin 519 olmak üzere toplam 24 bin 851 şikâyet başvurusu aldığını, bunların 23.161 adetine yani yüzde 93'üne cevap vererek çözüm üretme gayreti içerisinde bulunduğunu belirten Ersoy, bunun oransal anlamda başarı olduğunu söyledi.

Fakat kamu bürokrasisinin, Kamu Denetçilerinin denetim raporlarına uyum oranlarının düşük olduğunu ekleyen Ersoy, kurumların daha uyumlu çalışması gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar