28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Ersoy, “İnsan hakları önergesi”ne yanıt verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy, “İnsan hakları önergesi”ne yanıt verdi
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy; “Devlet ve millet ile hesaplaşma sürecine girenlere karşı devletin de hesap sorması kimsenin zoruna gitmesin!”dedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy; “Devlet ve millet ile hesaplaşma sürecine girenlere karşı devletin de hesap sorması kimsenin zoruna gitmesin!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda MHP Grubu adına konuştu.

Milletvekili Ersoy, “Terörle mücadele kapsamında devletin aldığı tedbirleri ve yaptığı operasyonları” insan hakları ihlali olarak değerlendiren önerge üzerine söz aldı.

Konuşmasının başında “Demokrasi ve Güvenlik” kavramlarına değinen Ersoy, toplumun ve toplumu oluşturan bireyin, fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için dahi güvenliğin olması gerektiğini belirtti.

Devletin terörle mücadelede sivil vatandaşları korumak, zarar görmelerini engellemek adına yüksek düzeyde hassas çalışmalar yaptığını belirten Ersoy, kamu vicdanı ve kamu bürokrasisinin elinden geldiği mücadeleyi verdiğini belirtti.

Kamu vicdanı, kamu bürokrasisi ve devlet otoritesi hukuk içerisinde teröre karşı elinden gelen mücadeleyi vermektedir diyen Ersoy, Genelkurmay Başkanlığının ve MİT raporlarının ortaya koyduğu çalışmalarda terör örgütlerine ve teröristlere karşı verilen mücadelenin hassaslığını göstermektedir dedi.

Devlet, vatandaşıyla kucaklaşıp gönül köprülerini kurarken teröristlerle son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar, hukuka teslim edilinceye kadar mücadele etme kararlılığıdır diyen Ersoy, aksi durumda bu vatanın, bu coğrafyanın vatanlaşması söz konusu olamayacaktır dedi.

OHAL kapsamında yürütülen terör operasyonları sonrasında terör örgütlerinin büyük bir darbe yediğini söyleyen Ersoy, kandırılarak, tehdit edilerek veya başka yollarla örgüte katılan gençlerin güncel durumuna bakıldığında oranların düşüş gösterdiğini söyledi.

Ersoy, devletin iradesini ülkenin her köşesinde eşit şekilde göstermesi vatandaşların devlete olan güvenini ve bağlılığını güçlendireceğini söyledi.

Devlet ve millet ile hesaplaşma sürecine girenlere karşı devletin de hesap sormasından kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini belirten Ersoy, bugün bu operasyonlardan rahatsızlık duyanların terör örgütünün insan kaynağı temininde sıkıntı çektiğini görenler olduğunu söyledi.

Bugün terörün yoğun olduğu yerlerdeki güvenlik güçlerinin mücadelesi sonucunda hâkimiyetini kaybeden terör örgütünün siyasi uzantılarının eliyle devletin verdiği mücadeleyi tavsatacak, azim ve kararlılığını yok edecek teklifleri Milliyetçi Hareket Partililer olarak bizler reddediyoruz diyen Ersoy, daha bugün mayın aramasında 2 şehit verildiğini, terör örgütünün çökertilinceye kadar, son terörist yok edilinceye kadar devletin iradesini sonuna kadar göstermesinin MHP olarak arkasında olduklarını belirtti.

ABD ve Fransa gibi sözde demokrasi beşiği ülkelerin terör olaylarından sonra nasıl bir güvenlik tedbiri aldıkları bütün dünyanın malumudur diyen Ersoy, Türkiye

Cumhuriyeti de kendini ve vatandaşını korumak için her türlü önlemi büyük bir hassasiyetle almaktadır dedi.

Ayrıca “Üç Hilâl” hakkı, hukuku ve adaleti temsil eder diyen Ersoy, “üç hilâl”, üç kıtaya vurulmuş Türkistan ruhunu, Türk İslam mührünü simgeler, bu nedenle kimse “üç hilâl”i olumsuz anlam yükleyemez diyerek sözlerini sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar