29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Ersoy, Basın çalışanlarının sorunlarını Meclis’e taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy, Basın çalışanlarının sorunlarını Meclis’e taşıdı
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Basın Çalışanları hakkında MHP Grubu adına konuştu.
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Basın Çalışanları hakkında MHP Grubu adına konuştu.

Ersoy, konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü hatırlatarak başladı. 1961 yılından bugüne kutlanan söz konusu gün ile ilgili olarak Doç.Dr.Ruhi Ersoy, günün adındaki “ÇALIŞAN” ibaresinin anlamına değindi, neden “GAZETECİLER GÜNÜ” değil de “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” olduğunu açıkladı.

Ersoy, 10 Ocak 1961’de Resmî Gazete’de yayımlanan 212 sayılı kanunun gazetecilere getirdiği hakları fazla bulan gazete sahiplerinden patronlarından kaynaklı olayların sonucunda 10 Ocak tarihinin kutlanmaya başlandığını belirtti.

Gazete çalışanlarının, özellikle de yerel basının sorunlarının ele alınması gerektiğini belirten Ersoy, bugün çeşitli gazetelerde başköşeleri tutan, astronomik ücretler alanların yanında aynı kuruluş içerisinde asgari ücret ile geçim derdinde olan basın emekçilerinin durumlarının konuşulması sorunlarına çözüm üretilmesi gerekmektedir dedi.

Yerel basının ve çalışanlarının merkezden kırsala doğru gittikçe sorunlarının arttığını belirten Ersoy, yerel basının, basın dünyasının kılcal damarıdır, ulusal basının çoğunlukla haberlerini yerel basın yapar, mütevazı imkânlarla gazetelerine hayat vermeye çalışırlar, haber yaptıkları alanda yaşadıkları için de risk altındadırlar dedi ve Basın İlan Kurumunun “sarı basın kartı” uygulamasındaki sorunları dile getirdi. 

Basın çalışanlarının tazminat hakkına da değinen Ersoy, 5 yıl yerine 1 yıl çalışanın tazminat hakkını elde etmesi gerektiğini, yerel gazetelerin, yerel radyo ve televizyonların çeşitli şekillerde teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Doç.Dr.Ruhi Ersoy konuşmasında basın özgürlüğü konusuna da değindi.  Basın özgürlüğünün sansürlenmemesi, baskıya maruz kalmaması gerekir diyen Ersoy, ulusal güvenlik politikaları ile basın özgürlüğü arasındaki ilişkinin de dikkatle ele alınması gerektiğini söyledi.

Ersoy, hiçbir suçun, suçlunun “basın özgürlüğü” kavramının arkasına saklanamayacağını, özellikle devletin ve milletin güvenliği konularında her bilginin basın ahlakı açısından haber değerinin olamayacağını belirtti.

Doç.Dr. Ruhi Ersoy konuşmasını, görevi başında şehit edilen Ortadoğu Gazetesi yazarları İlhan Darendelioğlu ve İsmail Gerçeksöz’ü ve yine görevi başında şehit edilen Cengiz Akyıldız’ı rahmetle anarak tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar