25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4822
EURO34.9401
ALTIN2434.3

Ersoy; “AKP, Selim Kiraz’ın mı, Yoksa Mahir Çayan’ın mı yanında?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy; “AKP, Selim Kiraz’ın mı, Yoksa Mahir Çayan’ın mı yanında?”
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda “Türkiye insan hakları ve eşitlik kurumu” hakkında konuşma yaptı.
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda “Türkiye insan hakları ve eşitlik kurumu” hakkında konuşma yaptı.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmasının başında, milletin vergileriyle, milletin parasıyla kurulacak olan kurumun siyasi iktidarın güdümünde olacağını, bağımsız bir kurum olamayacağını söyledi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle bir kurumun Türkiye’de olmasını desteklediklerini söyleyen Ersoy, kurumun üye seçimini ve kurumu yönetecek kurulun yapısını eleştirdi.

Meclisteki siyasi partilerin ne temsilcisi bulunan ne de temsilci önerebilen yapısıyla tamamen iktidarın güdümünde çalışacak kurumun ne kadar tarafsız olabileceğini sordu.

Ersoy, konuşmasının devamında AKP’nin ülke problemlerine bakışında kendi içinde homojen bir tavrı olmadığını söyledi.

Siyasal tartışmalar ve sorunlar karşısında AKP’nin sık sık  makas değiştirdiğini söyleyen Ersoy, TBMM’de yaşanan bir olayı örnek verdi.

AKP’li bir milletvekilinin, terör örgütü DHKP-C tarafından katledilen savcı Selim Kirazı anmasını takdir ettiklerini ve bu vesile ile kendilerinin de savcı Selim Kiraz’ı rahmetle andıklarını söyleyen Ersoy, aynı gün AKP’li meclis başkan vekilinin DHKP-C’nin kuruluş manifestosunda ruhen var olan Mahir Çayan’ı da rahmetle anmasını Milliyetçi Hareket Partisi olarak kabul etmediklerini, bu nedenle rahatsız olduklarını dile getirdi.

Ersoy, siyasi iktidarın teröre karşı da farklı tutum içerisinde bulunduğunu belirterek, Başbakan Davutoğlu’nun "2013 Mayıs şartları olursa müzakere yeniden olabilir” sözlerini eleştirdi.
Başbakan’ın bu sözlerine Cumhurbaşkanı’nın tam tersi cevap verdiğini hatırlatarak terörle mücadele konusunda AKP içinde birlik olmadığını dile getirerek; “Dün 36 etnik unsurdan bahseden Cumhurbaşkanı’nın bugün “Türkiye'de Arnavut, Kürt, Çerkez yok; bunların hepsinin toplamı Türk milletidir, Boşnak kökenli büyük Türk milleti ailesiyiz" diyerek neredeyse MHP ile aynı düşünceye gelmesini takdir ettiklerini” belirten Ersoy, “inşallah bu doğru ve bilimsel hakikati keşfetmişlerdir ve bundan sonraki politik dillerini de devlet politikalarını da bu evrensel gerçeğe göre kullanırlar” dedi.
 
Konuşmasına etnik bölücülüğe değinen Ersoy, “kültürel çeşitliliğe evet etnisitenin siyasallaşmasına hayır” dedi.

Ersoy, “bu memleket hepimizin, biz birlikte Türkiye'yiz. Dolayısıyla, gerek bugün yasalaştırmış olduğumuz İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun ruhuna uygun bir standardı toplumumuzun her kesimine sunabilmek gerekse Türkiye'de var olan bu kültürel çeşitliliği siyasal çeşitliliğe dönüştürmemek. Kültürel çeşitliliğe evet ama bu siyasal türdeşlik noktasında, millî irade ile büyük Türk milleti ailesinin fertleri olarak uygulanacak olan vatandaşlık hukukuyla problemlere yaklaşmak, sorunları çözmek durumundayız” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar