18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4987
EURO34.7943
ALTIN2488.9

“Ermeni yalanları ve gerçekler” anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ermeni yalanları ve gerçekler” anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Tarih Bölümü ve Tarih Topluluğu, "Ermeni Soykırımı Yalanları ve Gerçekler" başlıklı konferans düzenledi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Tarih Bölümü ve Tarih Topluluğu, "Ermeni Soykırımı Yalanları ve Gerçekler" başlıklı konferans düzenledi.

OKÜ  Rektörlük Büyük Salonda gerçekleşen konferansa Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Sağlık Yüksekokulu Yüksekokul Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Derya Atik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayça Gerçek, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halil Özdemir, Enformatik Bölümü Öğr. Gör. Abdurrahman Burak Güher, Üniversite  idari personeli ile çok sayıda Üniversite öğrencisi katıldı. 



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Üniversitenin Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Güher, Ermenilerin geçmiş süreçten itibaren Türklerle ilişkileri anlattı. 

1915 Sevk ve İskân Kanunu’na kadar ki geçen dönem içinde dış devletlerin de müdahalesiyle ilişkilerin bozulduğunu anlatan Ebru Güher, 1915 olaylarının asla soykırım olmadığını devletin meşru müdafaa hakkını kullanarak tedbir amaçlı Ermenilerin cephe gerisine geçici olarak sevk edildiğini belirtti.

Konferansın sonunda Türkiye’ye tavsiyelerde bulunan Güher, “Bölgesel ve küresel çerçevede aktif bir dış politika takip ederek anayasaya bir ekleme yapılarak
soykırım iddiaları reddedilmelidir.

Bilimsel çalışmalar uluslararası arenada devam ettirilmeli, Dünya Savaşı yıllarında ölen Ermeniler adına tazminat isteyenler için, ölen Müslümanların kayıplarının, zararlarının da ödenmesi istenebileceği kamuoyuna vurgulanmalıdır. Türkiye artık savunmada kalan taraf olmaktan çok, tarihi gerçekleri ortaya koyan politik saldırıya geçen taraf olmalıdır.

Bu nedenle öncelikle kendi iç politikasında bu mesele üzerine alması gereken önlemler bulunmaktadır. Konuyla ilgili kalıcı bir merkez kurulması gerekmekte ve bu merkezde akademik çalışmaların yapılması desteklenmelidir. Bütün bu çalışmalar yapılırken gerekli maddi kaynak aktarımından kaçınılmamalıdır.” dedi. 

Konferansın sonunda Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, günün anısına hazırlanan Teşekkür Belgesi’ni ve çiçeği konferansın konuşmacısı Üniversite  Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Güher’e takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar