18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO34.7529
ALTIN2486.3

Engellilere yönelik istihdam projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilere yönelik istihdam projesi
Abone ol
Osmaniye İşkur İl Müdürlüğü ve Osmaniye Engelliler Platformu'na bağlı dernek başkanlarının katıldığı 'engellilere yönelik istihdam projesi' desteği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Osmaniye İşkur İl Müdürlüğü ve Osmaniye Engelliler Platformu'na bağlı dernek başkanlarının katıldığı 'engellilere yönelik istihdam projesi' desteği konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İşkur'da gerçekleştirilen toplantıda, projelerle yapılacak olan desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyum ve destek teknolojileri aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak için hayata geçirildiği kaydedildi.

Yapılan toplantı ile projelerin öncelikleri ve özellikleri ile başvuru formunun hazırlanması ve başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

HANGİ TÜR PROJELER DESTEKLENECEK?
İş Kanununun 30. maddesi gereğince, Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler ve engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projelerin komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebileceği kaydedildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

kendi işini kurma hibe desteğine yönelik projelere başvuru şartları ise şöyle: "Kendi işini kurmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları taşıması gereklidir. İŞKUR’a kayıtlı olmak, Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az yüzde 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, Kendi üzerine aktif veya pasif olarak kayıtlı işyeri olmamak, İşyerinin kurulacağı ilde ikamet etmek, Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak, Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak."

Toplantıya, Engelliler Platform Başkanı Mimar Haydar Aktürk, Engelliler platformuna bağlı derneklerden 7 Ocak Bedensel Engelliler Derneği başkanı Muttalip Altun, 6 Nokta Görme Engelliler Dernek Başkanı Resul Soylu, Down Sendromlular Spor Kulübü Başkanı Tekin Özkan, Osmaniye Engelleri Aşıyor Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt, Cebelibereket Engelliler Spor Kulübü Başkanı Emine Kara ve Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk katılırken,Projelerle ilgili bilgilendirme İşkur adına İşgücü Yetiştirme Servisi Sorumlusu Duygu Yazan ve İş ve Meslek Danışmanı Hatice Öztürk tarafından yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar