25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8

Engelliler ve ailelerine program düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler ve ailelerine program düzenlendi
Abone ol
Osmaniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, engelli vatandaşlar ve aileleri için program düzenlendi.
Osmaniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler gününde, engelli vatandaşlar ve aileleri için program düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, protokol mensupları, engelli vatandaşlar ve aileleri bir araya geldi.

Gala Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa; Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ekrem Boran, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmadan vatandaşlık haklarını rahatça kullanabilmesi, her alanda engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, onların başkalarına gereksinim duymadan hayatını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması, devletimizin temel görevleri arasında yer almaktadır.

Ülkemizde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmakta, toplumun bu konuda daha bilinçli hale gelmesi amaçlanmaktadır. Sosyal devletin gereği olarak, engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve toplumsal hayata uyumuna ilişkin hizmetlerin sunulması öncelikli görevlerimizdendir” diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli bireylere yönelik sunulan hizmetlerin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını belirten Boran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin çeşitlendirildiğini ve hizmet kalitesinin artırıldığını kaydetti.

Programın devamında konuşan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların hayata katılması ve topluma kazandırılması için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Osmaniye’de bulunan dernekler olarak tek ve güçlü ses çıkarmak için bir aradayız, çalışmalarımızı ortak yürütmekteyiz. Elbette sorunları bir günde çözeceğimizi iddia etmiyoruz. Amacımız toplumda bilinç oluşturmak, engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu göstermek ve onların sorunlarına aracı olmaktır” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan programın devamında engelli vatandaşlar ve aileleri gönüllerince eğlendiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar