19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9

Engelliler Haftası etkinliklerle kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler Haftası etkinliklerle kutlanıyor
Abone ol
Osmaniye’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Günleri etkinlikleri Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen programla başladı. 

Osmaniye’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Günleri etkinlikleri Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen programla başladı. 

Programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Kürşat Seyidoğlu yaptı.

10-16 Mayıs tarihinin özel gereksinimi olan kişilere daha iyi bir dünya sunulabilmesi için düzenlenen farkındalık etkinliklerinin yapıldığı, özel gereksinimi olan bireylerin sorunlarının dile getirildiği bir hafta olduğunu ifade eden Seyidoğlu, “Türkiye nüfusunun %12’sinin yani 8 Milyon vatandaşımızın özel gereksinimi olduğu gerçeği düşünüldüğünde, Engeliler Haftasının ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Ancak günlük hayatımızı şöyle bir gözden geçirdiğimizde 8 Milyondan fazla engelli insanımızın hayatın içinde yeterince yer alamadığını üzülerek görürüz. Özel gereksinimli bireylerin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadırlar.

Özel gereksinimli vatandaşlarımızı toplumun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirmek, bugün onlar için yapılması gereken önceliklerimizdendir. ”diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Vali Celalettin Cerrah Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan naat sunuldu. Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin semazen gösterisi ile devam eden program Vali Celalettin Cerrah Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencilerinin sunduğu kule gösterisiyle sürdü. Vali Ömer Faruk Coşkun, gösterinin sonunda öğrenciler tarafından teslim edilen bayrağı üç kez öperek teslim aldı. 

Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin bayrak gösterisi ile devam eden program, Tosyalı Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin ve Osmaniye Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve ardından sunulan halk müziği korosuyla son buldu.

Vali Coşkun, programın ardından özel öğrenciler tarafından hazırlanmış el emeği ürünler ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Programı hazırlayanlara emek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Coşkun program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar