24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5628
EURO34.9134
ALTIN2429.4

Engelliler günü etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler günü etkinliklerle kutlandı
Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

3 AralıkDünya Engelliler Günü dolayısıyla Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.
 
Programa Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın ilk konuşmasını Belediye Başkanı Kadir Kara yaptı. Başkan Kara, “Son yıllarda ülkemiz genelinde bütün belediyeler, yerel yönetimler özellikle şehirlerinin engelliler için daha yaşanılabilir olması noktasında pek çok hizmeti yerine getirmeye çalışmaktalar. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu konu ile ilgili olarak yerel yönetimlerle işbirliği yapmakta, hukuki ve mali açıdan gerekli destekleri ve projeleri ortaya koymaktadır. Osmaniye Belediyesi olarak biz de Bakanlığımızdan en üst düzeydeki desteği aldık ve bununla ilgili olarak da Osmaniye’mizde engellilerimizin yaşamını daha kolaylaştırabilecek, hayata katılımlarını daha fazla düzeyde sağlayabilecek bir takım uygulamaları hayata geçirdik” dedi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen sizlerin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır. Ülkemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin ve farkındalığın, engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun %10’unu engelliler teşkil ediyor.

Aileleri ile birlikte ele aldığımızda engellilik konusu, 81 milyon nüfusumuzun yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir siyasetçinin, bürokratın ve hiçbir ferdin her üç kişiden birini ilgilendiren bir mesele karşısında kayıtsız kalması, gözünü kapatması düşünülemez. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmadan vatandaşlık haklarını rahatça kullanabilmesi, her alanda engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, onların başkalarına gereksinim duymadan hayatını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması hususu devletimizin temel görevleri arasında yer almaktadır. ”diye konuştu.

Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, engellilik konusunun ülkemizde yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, “Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir.

Güçlü Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar engelli vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, özellikle Engelliler Kanunu çerçevesinde çok ciddi temel kanuni düzenlemeler yapılmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı ortaya çıkmıştır. Unutulmamalıdır ki;  engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz Aziz Milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne güç katacaktır.” diye konuştu. 

Vali Coşkun sözlerine, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini dileğiyle son verdi.

Programın devamında, Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencisi Furkan Gök “Hayat Herkese Güzel” isimli şiir okudu. Özel Eğitim Mesleki Okulu öğrencilerinin kule gösterilerini sunmalarının ardından Özel Eğitim Mesleki Okulu öğrencileri işaret dili ile “Birlikte Aşalım Tüm Engelleri” isimli şarkıyı söylediler. Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencilerinden oluşan koronun gösterisi ile devam eden etkinlikte Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencisi Yıldız Ersoy, down sendromlularda dünyada bir ilk olan semazen gösterisini sundu. Program Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencilerinin harmandalı ve halk oyunları gösterisi ile sürdü. Halk oyunları ekibinin gösterisinde Vali Coşkun ve protokol mensupları da öğrencilerle birlikte halay çektiler.

Etkinliğin son bölümünde Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergiyi gezdiler. Vali Coşkun, birbirinden güzel ürünlerde emeği olan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar