23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5725
EURO34.9233
ALTIN2432.4

Engelli vatandaşlara ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli vatandaşlara ziyaret
Abone ol
Vali Kerem Al, Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ndeki engelli vatandaşları ziyaret etti.
Vali Kerem Al,  Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ndeki engelli vatandaşları ziyaret etti.

Ziyareti öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, İl Müdürü Abdullah Neşeli’den brifing alan Vali Kerem Al’ın incelemelerinde Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan da hazır bulundu.

İl Müdürü Abdullah Neşeli verdiği brifingde; kurumun teşkilat yapısı, personel sayısı, görevleri ve İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren kuruluşlardan Sosyal Hizmet Müdürlüğü, Özden Huzurevi, Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Yüksel Özden Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu, Çocukevi Koordinasyon Merkezi, Kadın Konukevi ve Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi verdi.

Vali Kerem Al, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde aldığı brifingin ardından Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezin Müdürü İlyas Küçükosmanoğlu’ndan bilgi alan Vali Kerem Al, engelli vatandaşların el sanatları çalışmaları yaptığı atölyeleri gezdi.

İlyas Küçükosmanoğlu, temel amaçlarının, engelli bireylerin bilgi ve beceri düzeylerini artırarak, onların toplumda üretken ve kendilerine yeterli hale gelmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, bu amaç kapsamında engelli gençlerin atölyelerde yaptıkları ahşap boyama, örgü, takı, boncuk, dikiş gibi el sanatlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de bulunduklarını söyledi.

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılmaları bakımından Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde verilerin hizmetin oldukça önemli olduğunu belirten Vali Kerem Al, engelli vatandaşların burada yaptıkları çalışmaların hem onların bireysel becerilerini geliştirmeleri açısından hem de sosyal bir ortamda yer almaları açısından oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Vali Kerem Al, atölyelerde yaptığı incelemelerde engelli öğrencilerin çok güzel ürünler ortaya çıkardığını gördüğünü ve ayrıca spor faaliyetlerinde başarı kazandıkları bilgisini aldığını belirterek, engelli vatandaşlarımıza eğitim ve fırsat verildiğinde gurur veren başarılara imza attıklarını söyledi.

Vali Kerem Al, incelemeleri sırasında işitme engelli bir öğrenciyle masa tenisi oynadı. Berabere tamamlanan maç sonrasında Vali Kerem Al, öğrenciyi tebrik ederek başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar