19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen "Geleneksel Engellilerle Buluşma Yemeğinde" engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen "Geleneksel Engellilerle Buluşma Yemeğinde" engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen etkinlikte, kentteki 10 engelli vatandaşın ailelerine tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

Kurum Müdürü Abdullah Neşeli, burada yaptığı konuşmada, engelliler gününü kutladı.

Engellilerin toplum yaşamında olmasının önemsendiğini ifade eden Neşeli, "Engellinin toplum yaşamına katılacağı ve onların en iyi nasıl destekleneceği konusundaki çalışmalar her çağda insanlığın karşısına ahlaki ve siyasi bir mesele olarak çıkmıştır.

Bir çok ülke engelliler sadece bakım ücreti ve özel okullarda eğitim imkanı tanıyarak, engellileri desteklemeye çalışmış, çoğu zaman engellinin toplum yaşamına katılımına yönelik olumlu yaklaşımlar sergileyememiş, engelliyi toplumdan izole eden bakış açısının önüne geçememiştir.

Tarihi ve engelliyi iyi çözümleyen ülkemiz son zamanlarda engelliye yönelik yeni yaklaşım ve politikalar ile engelliye evde bakım hizmetlerinin yanında rehabilitasyon hizmetleri, özel okullarda eğitim haricinde sosyal çevre içerisinde kaynaştırmalı eğitim imkanlarını tanıyarak, çağdaş ve insancıl yaklaşımlar sunmaya, engelli hizmetlerini çeşitlendirmeye, akademik bir zemine yerleştirmeye başlamıştır." dedi.

AK Parti Osmani Milletvekili Suat Önal ise engellilere yönelik çok sayıda yasal düzenlemeler yapıldığını belirterek şöyle dedi: "Özellikle son yılarda engelimize ve engelli ailelerine bakış açısındaki zihindeki yanlış bakış açısını kaldırdığımız için bu noktada, engelli ailelerine devletin şefkatli elini açmaktan dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Yasal düzenlemeler sayesinde engelliler ve ailelerine yönelik yapılan düzenlemeler yapılmıştır. Bu anlamda bazı aksaklıklarda yaşanabilir. Önemli olan bu kardeşlerimize yüreğimizi açmaktır"

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk'te yasal düzenlemelerin uygulanmasında kamu görevlilerine önemli görev düştüğünü ifade etti. Konuşmalardan sonra Vali Kerem Al'ın engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yaptığı etkinlik, plaket ve teşekkür belgelerinin dağıtımının ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar