19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

Engelli gençlere yönelik proje toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli gençlere yönelik proje toplantısı
Abone ol
Osmaniye’de “My Peer Mentor” Erasmus+Gençlik stratejik ortaklıklar proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Osmaniye’de “My Peer MentorErasmus + Gençlik stratejik ortaklıklar proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu "Mobile youth peer mentoring application to facilitate distance mentoring guidance for youth with disabilities"başlıklı  AB Erasmus+ Gençlik Stratejik  Ortaklık projesinin tanıtım toplantısı, Osmaniye Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Engellileri temsilen kurulmuş çeşitli  Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri,Gençlik Merkezi yönetici ve gençlik çalışanları, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 14-23 yaş arası engelli gençlere eğitim veren Özel Eğitim Kurumları personelleri ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi personelleri katıldı.

Ortak kurum proje koordinatörü  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık yaptığı konuşmada; Gazi Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülen projeye Türkiye’den Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi, International AssociationforResearchand Development of VocationalEducationand Training,  Bulgaristan’dan  ZGURA-M Ltd., Romanya’dan ise UniversitateaTehnicaGheorgheAsachi Din Iasi ortaklık ettiğini söyledi.

Katık konuşmasında; “Projenin  amacının ise akran danışmanlığı özünde bire bir yapılan kariyer danışmanlığıdır. Bu projenin ve geliştirilen mobil uygulamanın odağında  engelli bireylere  uygun ortamlarında çalışmalarını sağlayacak cesareti  vermektir. Böylece engelli gençlerin özgüveni ve sosyal becerileri gelişirken mesleki becerilerinin yanı sıra iş alışkanlıkları, takım çalışması ve  çalışma arkadaşları ile uyum becerileri de gelişecektir.

Projenin öncelikli  hedefleri ise; Engelli akranlarına mentorluk yapacak gençlik çalışanlarını eğitmek üzere bir çerçeve program oluşturmak, Engelli gençler ve onlara akran danışmanlığı yapacak gençlik çalışanlarının uygulaması için eğitim araçları ve mobil uygulama geliştirmektir”dedi.

Ortak kurum proje koordinatörleri  İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mılla Katık  ve ARGE birimi üyesi Medine Güney projenin içeriği, amacı, hedef kitlesi ve yapılacak olan faaliyetler sunulduktan sonra Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projedeki  görev ve sorumlulukları hakkında katılımcılara bilgi verildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar