29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Engelli gençlerden Vali Oduncu’ya ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli gençlerden Vali Oduncu’ya ziyaret
Abone ol
OSMANİYE’de Engelli Dernekleri temsilcilerini ve engelli gençler, Vali Mehmet Oduncu’yu ziyaret ettiler.
OSMANİYE’de Engelli Dernekleri temsilcilerini ve engelli gençler, Vali Mehmet Oduncu’yu ziyaret ettiler.


Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Engelli Dernekleri ile birlikte hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını ifade ederek, “Engelli olan bireylerin, sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz.


İl Müdürlüğümüz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız işbirliği içinde bu yönde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


Engelliler Haftasının, sorunların çözülmesine vesile olması gerektiğini ifade eden Vali Oduncu, “Önemli gün ve haftaların asıl maksadı, var olan sorunlara çözüm aranması, eksikliklerin belirlenmesi ve bunların giderilmesi olmalıdır. Engelliler Haftası dolayısıyla bizim yapmamız gereken de engelli vatandaşlarımızı, ailelerini ve engelli derneklerini dinlemek, bildiğimiz sorunlar dışında sorunları varsa bunları tespit etmektir. Bu noktada Engelliler Haftasını, hem engelliler konusunda çalışan kurumların hem de engelli ailelerinin kendilerini gözden geçirdiği, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğimiz bir hafta olması noktasında değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer bunlara odaklanırsak çok daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


Engelli Dernekleri temsilcilerinin, engelli çocukların eğitiminin önce ailede başladığı, bu nedenle önce ailelerin eğitilmesi gerektiği konusunda düşüncelerini belirtmeleri üzerine, Vali Oduncu “Engelli çocuklarımızın hayat şartlarının daha iyi hale getirilmesinde elbette eğitim oldukça önemli. Çocuklarımızın eğitimi önce ailede başlıyor.


Ailelerimizin bu konuda bilinçli olması, birbirleri ile diyalog halinde olması gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Engelli Derneklerimize, ailelerin bilinçlendirilmesi ve ayrıca engelli vatandaşlarımız konusunda kamuoyunda duyarlılığın artırılması konusunda önemli görevler düşüyor. Biz de bu konuda her zaman destek vermeye hazırız” dedi.


Vali Oduncu, Engelli Derneklerinin yapacakları projelerde de destek vereceklerini ifade ederek, “Biz size her zaman destek olacağımızı her ortamda ifade ediyoruz.


Engelli vatandaşlarımız için hazırlayacağınız projelerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz sizlere yardımcı olacaklar. Biz bu projelerin hayata geçirilmesinde her zaman size destek oluruz. Kurumlarımızı bu projelerin gerçekleşmesinde görevlendiririz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar