18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5456
EURO34.8569
ALTIN2474.7

Engelli çocukların kano heyecanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli çocukların kano heyecanı
Abone ol
OSMANİYE Yeniköy Kuş Cenneti'nde kampa giren Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne üye izciler, aileleriyle kamp alanına pikniğe gelen engelli çocukları görünce kampı iptal etti.
OSMANİYE Yeniköy Kuş Cenneti'nde kampa giren Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne üye izciler, aileleriyle kamp alanına pikniğe gelen engelli çocukları görünce kampı iptal etti.


Dernek üyeleri, anneleriyle birlikte kanoya bindirdikleri engelli çocukları Ceyhan Nehri'nde gezdirip onlara unutulmaz bir gün yaşattı.
6 engelli derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Osmaniye Engelliler Platformu, Anneler Günü ve Engelliler Haftası nedeniyle engelli çocukları anneleriyle birlikte Kırmıtlı
Beldesi'ndeki Yeniköy Kuş Cennneti'nde pikniğe götürdü.


Anneler çocuklarıyla birlikte piknikte eğlenerek Anneler Günü'nü gönüllerince kutlarken, aynı yerde 2 gündür kampta olan Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyesi izciler engelli çocukları gördü. Pikniktekilere unutulmaz bir Anneler Günü yaşatmak, engelli çocukları sevindirmek isteyen 10 izci, Dernek Başkanı Mustafa Çil'e 'Liderim kampı iptal et. Biz, engelli çocukları kanoyla gezdirmek istiyoruz' dedi. İzcilerin bu talebini hiç düşünmeden kabul eden Çil, izcilerle birlikte Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ile ailelerin yanına gidip kanoyla gezme teklifinde bulundu.


Piknik için geldikleri Kuş Cenneti'nde bir anda kendilerini farklı bir etkinliğin içinde bulunan anneler, çocuklarıyla birlikte kanoya binip Ceyhan Nehri'nde küçük bir gezinti yaptılar. 10 izci, 5 kano ile engelli çocukları aileleriyle birlikte gezdirerek onlara unutulmaz bir gün yaşatırken, engelli çocukların yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi.


'TALEP YOĞUN OLDU'
Böyle bir etkinliğin içinde yer almaktan son derece mutlu olduklarını belirten Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Çil, "Buraya geldiğimizde engellilerinde bir faaliyeti olduğunu gördük. İzcilerimiz de 'Liderim biz kampı iptal edip, engellileri gezdirelim' dediler. Biz de hem Anneler Günü hem de Engelliler Haftası münasebeti ile anneleri ve çocuklarına kano safarisi yaptırmaya karar verdik. Talep yoğun oldu 5 kano ile engellilerimize ve annelerine hizmet verdik" diye konuştu.


'ÇOK SEVİNDİLER'
Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk ise, izcilere kano gezintisinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:


"10-16 Mayıs Engelliler Haftası, 11 Mayıs'ın da Anneler Günü olması nedeniyle bu günde piknik yapalım istedik. Program kapsamında dernek üyeleri, engeliler, engelli aileleriyle beraber piknik yaparak yemeğimizi yedik. Daha sonra İzcilik Derneği ile beraber farklı bir etkinlik daha yaparak, engellileri anneleriyle beraber kanoya bindirdik ve ilk defa hayatlarında bu duyguyu yaşadılar. Yaklaşık 10 engellimiz anneleriyle beraber kanoya binerek Ceyhan Nehrinde yüzdüler, çok sevindiler. Bugün engellilerimiz çok dolu dolu bir gün geçirdiler."


Pikniğe katılan anneler ise, kano ile gezmenin kendileri için bir sürpriz olduğunu, hem kendilerinin hem de çocuklarının çok eğlendiğini belirterek izcilere teşekkür ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar