19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.8845
ALTIN2503.5

Endüstri Meslek Lisesi, futbolda bölge şampiyonu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Endüstri Meslek Lisesi, futbolda bölge şampiyonu oldu
Abone ol
Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi (EML) Amatör Spor Kulübü futbol takımı gençler U-19 liginde bölge şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi (EML) Amatör Spor Kulübü futbol takımı gençler U-19 liginde bölge şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.


U-19 futbol liginde Osmaniye şampiyonu olarak Hatay'da oynanan U-19 Türkiye Şampiyonası Grup Eleme müsabakasında Osmaniye'yi temsil eden EMLSpor final maçında Kahramanmaraş Belediye sporu 2-0 yendi. Bu şampiyonlukla 30 yıl aradan sonra Osmaniye'ye bu kategoride büyük bir başarı kazanmış oldu.

A GRUBUNDA NEVŞEHİR ve MERSİN

Hatay-Çekmece stadyumunda oynanan U-19 Türkiye Şampiyonası Grup Eleme müsabakasında Osmaniye'yi temsil eden EML Spor ilk olarak kendi grubunda oynadığı Nevşehir Özel İdarespor'u 5-0 ile geçti. Ardından Mersin temsilcisi Mersin Büyükşehir Belediye ile 3-3- berabere kalarak grup birincisi oldu.

FİNALDE KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE

Bölge şampiyonunu belirleyecek final maçında ise Taha ve Sefa’nın golleri ile K.Maraş Belediye Takımını 2-0 yenen EML futbol takımı bölge şampiyonu olarak Türkiye’de grup maçlarını geçen 16 takım arasına girmeyi başardı. Hatay’da oynan final maçının ardından EML futbol takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı. Maç sonunda futbolcular ve teknik heyet büyük bir sevinç yaşadı. EML antrenörü Ahmet Tekerek, çok önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Çok çalışarak bu başarıyı kazandıklarını belirten Tekerek, “Tüm futbolcularımı kutluyorum.”dedi.

30 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

Bundan 30 yıl öncesinde Osmaniyespor A-Genç takımı ile bu başarıyı Malatya'da yakalayan kulübün yöneticisi Reşit Gürel ise zor şartlar altında verdikleri mücadele sonunda büyük bir zafer kazanmanın mutluluğunu ifade etti. Altyapıya önem veren bir kulüp olduklarının altını çizen Gürel, "Bizim amacımız gençlerimize sahip çıkmak ve onları yarınlara hazırlamaktır. Sokaktan spor sahalarına çekebildiğimiz her genç bizim mutluluk kaynağımızdır. Maalesef bu zorlu uğraşımızda sporcu velilerinden gerekli yardımı göremiyoruz. Onların ilgi ve teşviklerine ihtiyacımız var. Osmaniye bundan tam 30 yıl önce ilk kez Gençler kategorisinde böyle bir başarı kazanmıştı. Şimdi ise 30 yıl aradan sonra çok geç gelen bir başarı. Bana 30 yıl önce Malatya'da bu onuru yaşatan futbolcularımı bugünün anısına 30 yıl sonra sağlık - saadet dileklerim ve şükranlarımla yâd ediyorum. Onların çocukları veya yeğenleri olan bu günün gençleri can futbolcularımı bugün aynı duyguyu Hatay’da bana yaşattıkları için yürekten kutluyorum. Faal saha içi yöneticiliğimi sonlandırmak arzusunda olduğum bu yılda beni tekrar sevindiren gençlerimiz  daha güzellerine layıktır. Yeter ki ellerinden tutulsun, yeter ki güzeli ve güzellik onlara sunulsun. Bu başarıda katkısı olan herkese; Ahmet Tekerek, Suat Yılmaz, Murat Göçmen ve bir talihsizlik sonrası aramızda olamayan, hasretle dönmesini beklediğimiz Adem Çankaya hocamız, yuvamız-ocağımız EML Müdürü sayın Süleyman Taşkın ve şahsında tüm okul öğretmenleri ve öğrencilerine, Her sıkıntımıza göğüs geren İl Spor Müdürümüz sayın Ökkeş Demir beye, her zaman amatör takımların  ve sporcuların yanında olan, Amatör Evi müjdesi il amatör takımları mutlu eden  Mutlu Şehrin belediye başkanı Sayın Kadir Kara beyefendiye ve bizlere yardımlarını esirgemeyen tüm dostlara sporcularım adına saygılarımla teşekkürlerimizi minnetlerimi sunarım." dedi.


İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar