20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

En çok harcama ulaştırma sektörüne

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En çok harcama ulaştırma sektörüne
Abone ol
OSMANİYE’de, İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında, en büyük harcamanın % 49’luk pay ile ulaştırma sektörüne ayrıldığı bildirildi.
OSMANİYE’de, İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında, en büyük harcamanın % 49’luk pay ile ulaştırma sektörüne ayrıldığı bildirildi.


İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı Temmuz ayı toplantısı, Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.


Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir ve Dr. Nail Anlar, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu, “2014 yılında ilimizde toplam 345 adet proje üzerinde çalışma yapılması planlanmıştır. Bu projelerin toplam bedeli 670 Milyon 902 Bin TL ve bu projelere ayrılan ödenek miktarı 135 Milyon 282 Bin TL’dir. 2014 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 106 Milyon 633 Bin TL harcama yapılarak %79 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2014 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 345 adet projeden 115’i bitirilmiş, 79’unun yapımı devam etmekte, 10’u ihale aşamasında olup, 141’ine henüz başlanılmamıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın % 49’luk pay ile ulaştırma sektörü, % 28’lik payla eğitim sektörü, % 15’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir” diye konuştu.


Toplantının devamında; Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D  6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar. İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü görev alanları ile ilgili soruları yanıtladılar.


Toplantının sonunda toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür eden Vali Dr. Mehmet Oduncu, “Bundan sonra yapacağımız toplantıda, bu toplantımızda görüştüğümüz hususların tamamının veya tamamına yakınının çözülmüş olmasını ve 2014 yılının verimli bir tablo ile sona erdirilmiş olmasını temenni ediyorum” diyerek toplantıyı bitirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar