29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Emniyet’ten “Kaçak sigara” açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet’ten “Kaçak sigara” açıklaması
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, ilimizde gerçekleşen operasyonlarda ele geçirilen “Kaçak sigara” konusundaki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, ilimizde gerçekleşen operasyonlarda ele geçirilen “Kaçak sigara” konusundaki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada;
“Ülkemize kaçak yollarla gelen çeşitli ürünleri piyasaya sürmek suretiyle haksız menfaat temin eden ve bu şekilde devleti zarara uğrattıkları tespit edilen şahıs ya da şahısların her türlü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kararlı bir şekilde devam etmektedir.

İlimizde bulunan bazı yerel medya organlarında yayımlanan, 22 Temmuz 2015 tarihli  “Osmaniye’de 2014 Yılında Yapılan Operasyonlarda 1.7 Milyon Paket Sigara Yakalandı” başlıklı ve içerikli haberlerde;

Yüksek seviyedeki kaçak sigara satışının endişe veren bir mertebede olduğu, kaçak sigara satış oranının İlimiz merkezinde %30’lara dayandığı şeklinde bilgilere yer verilmiştir.

Ancak bahse konu haberlerde yer aldığı üzere, belirtilen miktardaki gümrük kaçağı sigaraların tamamı sadece İlimiz merkezinde yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilmemiş olup; 1.7 milyon paket gümrük kaçağı sigaranın yaklaşık, 1 milyon 690 bin paketi, İlimiz ile Doğu ve Güneydoğu illerini batıya bağlayan ve kaçakçıların transit geçiş güzergâhı konumunda bulunan  (T-A-G) Tarsus-Adana-Gaziantep oto yolu ile D-400 Karayolunun  önemli kritik noktalarında yapılan güvenlik  uygulamalarından, 10 bin paketi ise ilimiz merkezinde 34 ayrı işyerinde yapılan arama sonucunda yakalanan gümrük kaçağı sigaralardan oluşmaktadır. Kaçak sigara ile yakalanan şüpheliler hakkında 5607 S.K.M suçundan işlem yapılarak adli makamlara sevk edilmektedir.

Suç ve suçlularla mücadelemiz, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecektir.”denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar