24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2

Emekli öğretmenlere şeref belgesi verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli öğretmenlere şeref belgesi verildi
Abone ol
OSMANİYE’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, düzenlenen törende, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verildi.
OSMANİYE’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, düzenlenen törende, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verildi.

Cebelibereket Kültür Merkezindeki etkinlikte, resim sergisi açıldı, müzik dinletisi sunuldu. Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni de gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenler gününü kutladı. İnsanların yaşamında öğretmenlerin önemli olduğunu hatırlatan Kan, anaokulu, ilkokul, lise, üniversite den sonra yaşam boyunca da eğitimin devam ettiğini belirtti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal, insanlığa hizmet eden her mesleğin önemli olduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydetti. Çelik, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul buyurdukları bu günde, yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi ilimizde de yılmadan, usanmadan görev yapan mesai arkadaşlarımın 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum öğretmenlik mesleğini.

Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” Bu kutlu söz, icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından oldukça anlamlıdır.” Dedi.

Müdür Çelik, “Öğretmenlik mesleğini sıradan bir meslek gibi gören, onu çocuğunun bir rehberi, bir eğiticisi ve bir uzmanı gibi değil de çocuğunun dadısı, bakıcısı gibi gören bir zihniyetin ne kadar yanılgı içine düştüğünü, ne kadar vahim bir durum sergilediğini bu mesleğin kıymetini bilenler üzüntü ile izlemektedirler.

Dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da biz öğretmenler başaracaktır.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan’ın, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verdiği etkinlik, öğretmenlerden oluşan koronun konseri ile sona erdi.

Programa, Vali Vekili Huriye Küpeli Kan, belediye başkan vekili Hacer Burcu Yüceer, Jandarma Komutanı Tayfur Dündar, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar