25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

Elektrik hizmetlerinde yaşanan sorunlar görüşüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrik hizmetlerinde yaşanan sorunlar görüşüldü
Abone ol
Osmaniye’deki elektrik hizmetleri konusunda yaşanan sorunların görüşüldüğü toplantı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.
Osmaniye’deki elektrik hizmetleri konusunda yaşanan sorunların görüşüldüğü toplantı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.


Toplantıya, Vali Dr. Mehmet Oduncu, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve Enerjisa Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri katıldı.
 

Toplantı, Enerjisa Kurumsal İletişim Uzmanı Berkan Karakurt’un, kurumsal tanıtım sunumuyla başladı. Ardından Toroslar EPSAŞ Bölge Müdürü Ali Emre Akdağcık perakende satış faaliyetleri, Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin ise teknik konular hakkında bilgi verdi. Sunumların ardından sorular cevaplandı. Elektrik kesintileri, vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümü noktasında karşılarında muhatap bulamamaları gibi sorunlar Belediye Başkanları ve Kaymakamlar tarafından şirket yetkililerine iletildi.


VALİ ODUNCU, “VATANDAŞIMIZ, ELEKTRİK KONUSUNDA YAŞADIĞI SIKINTILARDA KARŞISINDA DERDİNİ ANLATACAK MUHATAP BULABİLMELİ”
Toplantı sonunda konu hakkında değerlendirme yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu, “Osmaniye’de enerji temini konusunda sıkıntılarımız var. Özelleştirme olmadan önce bu sıkıntıların çözümünü takip etmemiz kolaydı. Fakat özelleştirme sonrasında, şu an yaşanan geçiş sürecinde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Toplantının amacı bu sıkıntıları çözmek ve vatandaşımızın daha iyi hizmet alabilmesini sağlamaktır” dedi.


Özelleştirme sonrasında yaşanan süreçte, sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için, il yönetimi olarak yardımcı olacaklarını kaydeden Vali Oduncu, “Özelleştirmeden sonra, şirketler -belki de kendi açılarından haklı olarak- bazı ilçelerdeki hizmet noktalarını maliyet nedeniyle kaldırdılar. Özel şirketler, elbette mümkün olduğunca masraflarını azaltarak kâra geçmeyi hedeflerler. Ancak hadisenin bir de vatandaş cephesi var. Vatandaş, kullandığı elektriğin parasını ödüyor ve doğal olarak da en iyi şekilde hizmet almak istiyor. Şirket parasını alamadığı zaman vatandaşın elektriğini kesiyor ama vatandaş hizmet alamadığında ne yapacağını bilemiyor. Vatandaşımız haklı olarak, günümüz dünyasının en medeni haklarından biri olan aydınlatma ihtiyacının karşılanmasını istiyor ve bu karşılanmadığında feryat ediyor. Özelleştirme nedeniyle yaşanan geçiş sürecinde vatandaşımız da biz de sabırlı davrandık. Fakat bundan sonra sabretme noktasında değiliz” diye konuştu.


Bazı ilçelerde hizmet noktası olmamasından kaynaklanan sorunlara da değinen Vali Oduncu, “Hizmet noktası olmayan ilçelerimizdeki sorunların mobil hizmet yöntemiyle çözüleceği bilgisini aldık. Bu şekilde hizmet verilebilir ancak bu hizmetin de aksamaması gerekir. İlçelerde bir gün belirlenir, vatandaşa duyurulur ve tüm gün boyunca ilgili personel tarafından vatandaşa kesintisiz hizmet verilir. İlçelerde hizmet günü belirlenirken, köylerden gelen vatandaşlarımızın da faydalanabilmesi için, o ilçenin pazarı hangi gün kuruluyorsa o günü tercih etmek lazım. Bu konuda ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla yapılacak görüşmeler neticesinde uygun olan gün belirlenecek” dedi.


Vatandaşın elektrik hizmetleri ile ilgili sorunların çözülmesi yönünde ciddi bir baskısı olduğunu belirten Vali Oduncu, “Vatandaşlarımız bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bu sorunlara duyarsız kalamayız, bu sorunlar yokmuş gibi davranamayız. Biz vatandaşın her türlü derdini, sıkıntısını çözmek zorunda olan makamlardayız. Bu nedenle bizim Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinden bazı isteklerimiz var. Öncelikle vatandaşımızın, elektrik konusunda sorun yaşadığında, karşısında sorununu çözebileceği bir muhatap bulması gerekiyor. Bu çok önemli. Şu an Osmaniye merkez ve Kadirli ilçemizde hizmet noktaları var. Düziçi ve Bahçe ilçelerimizde de bu noktaların açılması gerekir. Toprakkale ilçemiz Osmaniye merkezden, Sumbas ilçemiz Kadirli ilçemizden, Hasanbeyli ilçemiz Bahçe ilçemizden hizmet alabilir. Ayrıca internet üzerinden vatandaşımızın hizmet almasının kolaylaştırılması gerekir” diye konuştu.


Elektrik kesintileri konusundaki şikâyetleri de dile getiren Vali Oduncu, “Elektrik kesintileri yapılacağı zaman önceden bilgi verilmeli, veriliyor da. Habersiz kesinti olmaması lazım. Bunların ilçelerde ilan edilmesi ve vatandaşımızın haberinin olması gerekir. Elektrik kesilince, vatandaş sürekli 186’yı arıyor ve ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyor. Çağrı merkezinin vatandaşımızın taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenmesi lazım” dedi.


Vali Oduncu, yapılan toplantının ilimizdeki elektrik hizmetlerinin daha iyi sunulması ve vatandaşlarımızın memnuniyet katsayısına katkı yapması temennisiyle toplantıyı sona erdirdi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar