24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5179
EURO34.8317
ALTIN2426.9

"Ekmek İsrafının Önlenmesi" yarışması ödül töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Ekmek İsrafının Önlenmesi" yarışması ödül töreni
Abone ol
OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ekmek israfı ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ekmek israfı ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Atatürk Ortaokulu salonunda yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Şube Müdürü Mehmet Sümbül, okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ödül vermenin sadece bu konuda farkındalık yaratmak amacı taşıdığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “Bizim esas gayemiz bütün öğrencilerimizi hatta bütün halkımızı ve milletimizi israf konusunda, uyarmak, aydınlatmak, dikkatlerini çekmektir. Bu konuya ilgi gösteren başta eğitim yöneticilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize annelere babalara çok çok teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi bugün dünyada bir beslenme sorunu söz konusudur. Bazı toplumlar ekonomik ve teknik olarak çok ileri gitmişler ve bu toplumlar ileri refah düzeyini yakalamışlar. Bu tür toplumlarda, obezite, aşırı beslenmeye dayalı hastalıklar baş göstermiş ve o devletler tekrar o insanların sağlıklarını düzeltmek için sağlık harcamaları yapmaktalar. Bunun tersine dünyada bazı millet ve toplumlarda çok küçük miktarlarla geçimlerini sürdürmekteler, ekmek bulmakta zorlanmaktalar. Dünyanın hemen hemen yarısına yakını ekmek bulmakta, beslenmede sorun yaşarken, bizim ya da başka toplumların birçok kaynağı ve başta ekmeği israf etmek hem bir insanlık
açısından uygun değil, hem de dinimiz açısından israf haramdır.” Dedi

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK HEM İNSANİ HEMDE İSLAMİ VAZİFEDİR
Ekmek israfıyla ilgili istatistiki bilgiler aktaran Müdür Çelik, “Dünya nüfusu 7 milyar 273 Milyon 687 Bin 654 kişidir. Bir yılda ölen insan sayısı 49 Milyon 493 Bin 124, bir günde ise 144 bin 382 kişi, bir günde açlıktan ölen insan sayısı 28 bin 146, bir yılda ise 10 milyon 273 bin 290 kişidir. Ülkemizde bir yılda üretilen ekmek sayısı 33 milyar, ülkemizde bir günde üretilen ekmek sayısı ise 91 milyon.

Ülkemizde bir günde çöpe giden ekmek sayısı; 5 milyon,  bir yılda çöpe giden ekmek sayısı ise 1 milyar 800 milyon ve dünya nüfus artışı ise bir yılda 70 milyon 457 bin 639 kişidir. Bizim ülke olarak bir yılda ettiğimiz ekmek israfını hesapladığımızda kilometrelerce otoyol, kaç tane baraj, boğaz köprüsü, hava alanı liman yapabilecek kadar kaynaklarımızı israf ediyoruz. Bu israfın önüne geçmek hem insani hem İslami bir vazifedir. Bunu öncelikle öğreneceğiz, idrak edeceğiz, sonra arkadaşımıza, küçük kardeşimize, bizden büyükler buna riayet etmiyorsa bunlara da öğreteceğiz.” Şeklinde konuştu.

İsrafın her türlüsünün kötü ve haram olduğunu, ekmeğin israfının da en haram olanı olduğunu belirten Müdür Ramazan Çelik, “Çünkü ekmek dünyada insanlar için temel besin maddesidir.” Dedi.

Konuşmaların ardından yapılan sunum sonrası, ekmek israfı konulu, kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Ekmek israfına ilişkin kompozisyon yarışmasında derece alan öğrenciler; birinci Özel Bilim Ortaokulu Öğrencisi Begüm Özer, ikinci Kadirli Cevdetpaşa Ortaokulu Öğrencisi Gizem Avan ve üçüncü Merkez İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Rüveyda Eren oldu. Resim Yarışmasında derece alan öğrenciler; birinci Merkez İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Bilge Sena Bozdoğan, ikinci Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Öğrencisi Mikail Kaleboynu ve üçüncü Merkez İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Elif Yardım oldu.

Şiir yarışmasında derece alan ortaokul öğrencileri; birinci Özel Bilim Ortaokulu Öğrencisi Elif Pelin Babaoğlan, ikinci Kadirli Cevdatpaşa Ortaokulu Öğrencisi Gizem Fermancı ve üçüncü Merkez İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Kübra Tiryaki oldu. Şiir yarışmasında derece alan ilkokul öğrencileri ise birinci Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Esmanur Bozkurt, İkinci Cebelibereket İlkokulu Öğrencisi Kübra Akbaş ve üçüncü Vali İsmail Fırat İlkokulu Öğrencisi Mümeyye Zengin oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar