20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Eğitim öğretim dönemi törenlerle başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim öğretim dönemi törenlerle başladı
Abone ol
Osmaniye'de 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde Mithatpaşa İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.
Osmaniye'de 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde Mithatpaşa İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.

Burada, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla ilk kurşunu sıkan ve demokrasinin temsili haline şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir,  Animasyon ekibi görevlisi tarafından canlı heykel performansı olarak sergilendi.



Ayrıca protokol üyeleri tarafından 30 beyaz güvercin, barış dilekleriyle uçuruldu. 

Törene katılanlar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hazırlatılan '15 Temmuz Milli İrade Destanı' konulu fotoğraf sergisini gezdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğrenciler tarafından 'hoş geldiniz' çiçeği sunuldu.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, konuşmasında, eğitim öğretim yılının açılışının 19 Eylül Gaziler gününe denk gelmesi dolayısıyla gaziler gününü kutladı.



Müdür Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anarak başladığı konuşmasında, "Osmaniye ili olarak 125 bin öğrenci ile 5 bin derslikte yaklaşık 7 bin 500 öğretmen ve 10 bine yakın eğitim çalışanı ile 2016 2017 eğitim öğretim yılını açıyoruz." dedi. Okullarda çocuklara iki tür eğitim verildiğini kaydeden Müdür Çelik, “Birincisi akademik eğitim dediğimiz pozitif bilimlerin ve sosyal bilimlerin öğretilmesi olayıdır.

İkincisi ise değerler eğitimi dediğimiz konudur. Biz akademik eğitimde çocuklarımıza sayısal ve sosyal bilimleri öğreterek, onları çağın donanımları ile donatarak geleceğe hazırlamak, onların iyi bir meslek edinmesini ve hayatta yer edinmesini, bununla beraber ülkemizin üretim yapan, bilgi üreten, hizmet üreten bir toplum olarak ülkemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışmaktayız. İkinci konu ise çocuklarımıza öğrettiğimiz değerlerimizdir. Yani dinimiz, vatan ve bayrak sevgisi, millet bilincini öğretmek durumundayız.

Yakın bir dönemde yaşadığımız ve tarihimizde de birçok kez karşılaştığımız olaylar örnekler bize şunu gösteriyor. Eğer nesillerimize değerlerimizi öğretmezsek, onlara Allah sevgisini, gazilik ve şehitlik makamlarını öğretmezsek vatan ve bayrak sevgisini, millet olma bilincini onlara öğretmezsek akademik olarak verdiğimiz eğitim çokta anlamlı kalmıyor.

Hatta bazen zararlı hale bile gelebiliyor." diye konuştu. Konuşmasının devamında velilere, öğretmenlere, öğrencilere ve okul yöneticilerine seslenen Çelik, “Evet çocuklarımızı akademik olarak yetiştirelim. Ama önce insan olmayı, saygı ve sevgiyi, milli benliği, din iman bilgisini ve sevgisini ve birey olmayı öğretelim. Öğretelim ki değerlerini öğrendiğinde diğer bilgilerin bir anlamı olsun. Herkes Fen Lisesini kazanacak değil, çok iyi mevkilere gelecek değil, önce birey olmayı vatandaş olmayı öğretmemiz lazım. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra anasınıfı, özel eğitim ve ilkokul 3. sınıf ziyaretlerinin ardından, destek odalarının açılışı yapıldı. Öğrenciler animasyon ekibi tarafından hazırlanan program ile eğitim öğretimin ilk gününde doyasıya eğlendiler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar