23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5686
EURO34.8896
ALTIN2431.3

Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen’i gerilerde bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen’i gerilerde bıraktı
Abone ol
Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi 3237 üyesi ile en yakın sendika Türk Eğitim-Sen’e 741 fark atarak Osmaniye’de yetkili sendika olmayı başardı.
Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi 3237 üyesi ile en yakın sendika Türk Eğitim-Sen’e 741 fark atarak Osmaniye’de yetkili sendika olmayı başardı.

Osmaniye’de eğitim sendikalarının 2015 Mayıs ayı üye sayılarının dökümanlarına göre, Eğitim Bir-Sen, diğer sendikaların üye sayısının tamamına yaklaşık 6 ilçenin 5’inde yetkiyi alarak ilk sıraya yerleşti.

Sendikanın başarısını kamuoyu ile paylaşan Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, yaptığı basın açıklamasında; “2015 yılında Osmaniye Şubesi olarak karşımıza çıkan her türlü zorluğa, hakarete, iftiraya, saldırıya rağmen "Aşılmaz denilen dağları aşarak Fethedilmez denilen kaleleri feth ederek” yetkiyi almış bulunmaktayız. Ekip olmanın önemine inanarak ve
sevgiyle çıktığımız bu yolda 21 Mayıs’ta imzaladığımız mutabakat metni neticesinde göz bebeğimiz olan sendikamızı Osmaniye’de yetkiye taşıdık.

Eğitim Bir Sen sorunlardan beslenmek yerine, çözümlerle güçlenen sendikal anlayış ile adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır.

Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazanırken, Kurucu Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Ünlü filozof Alfred’in, “Büyük düşler kuranlar, düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar” sözünde olduğu gibi, bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler; her şeye rağmen güçlü bir teşkilat olduklarını bir kez daha tescil ettirmişlerdir.

Bu bizim için bir final değildir. Aksine daha da hızlanarak yolumuza devam etmemiz gerektiğinin, üzerimizdeki sorumluluğun her geçen gün daha da artacağının farkındayız. Bizler asımın neslinin yetişmesi için mücadelemize devam ederken, değerlerimizi ön planda tutacağız. Önce insan diyerek, önce görev ve sorululuk diyerek, önce fedakârlık diyerek, sözümüzle davranışlarımızın tutarlılığını ön plana alarak, kimseye çamur atmadan, kimseyi karalamadan, kimseye hakaret ve iftira etmeden, herkesi kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm eğitim çalışanlarının birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu bir ortamda ve ortak amaçlar doğrultusunda çalışma koşullarının oluşturulmasında kılavuz olmaya devam edeceğiz.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verenler, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlar doğrultusunda, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin yapılması noktasında da kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir.”dedi.

Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman sözlerini; “Eğitim Bir-Sen olarak, gelecekle alakalı düşüncemizde özgür birey, sivil Anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir. Sendika olarak sivil anayasa talebinin hayata geçirilmesi için de gayret göstereceğiz. Sendikamız üyesi olan ya da olmayan tüm eğitim çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerime ve bu davanın binlerce isimsiz kahramanına sonsuz teşekkür ediyorum.”şeklinde tamamladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar