29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Dünya Rekortmeni Mezarı Başında Anıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Rekortmeni Mezarı Başında Anıldı!
Abone ol
Dünya resim çizme rekortmeni, Müzisyen, Heykeltıraş, Şair, besteci ve Ressam Mustafa Dinletir, ölümünün birinci yılında 29 Mayıs günü mezarı başında anıldı.

Dünya resim çizme rekortmeni, Müzisyen, Heykeltıraş, Şair, besteci ve RessamMustafa Dinletir, ölümünün birinci yılında 29 Mayıs günü mezarı başında anıldı.

Adını Guinness rekorlar kitabına yazdıran, İtalya’da 27 katlı bir binanın duvarına yaptığı 2048 Metre kare resimle  dünya rekorunu kıran, bu rekoru iki kez elinde bulunduran Osmaniyeli, Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) üyelerinden Mustafa Dinletir; ölümünün birinci yılında Osmaniye Belediyesi Asri mezarlıktaki “sahipsizler mezarlığında” dualar ve şiirlerle anıldı.

Osmaniye’de şu anda yıkılan eski Belediye hizmet binası duvarları başta olmak üzere, kentin değişik yerlerindeki elektrik trafoları, okul duvarları ile, Düziçi ilçesindeki ‘katı atıl tesisleri’ duvarları, Okul duvarları, Bahçe ilçesinde  ve değişik kurumların duvarlarına yaptığı resimlerle bilinen Ressam ve sanatçı Mustafa Dinletir, ölümünün birinci yıldönümünde OŞYAD yönetimi ve üyeleri tarafından; “sahipsizler mezarlığında” anıldı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak, Derneğin üyelerinden Mustafa Dinletir ile ilgili bilgi verirken; 
“Osmaniyeli Ressam Dinletir, İtalya San Marco Üniversitesi Fresk (Duvar resmi) ve Heykel Bölüm başkanlığı yaptığı dönemde, 27 katlı bir otelin duvarına 2048 Metre kare büyüklüğünde resim yaparak, 230 yıldır kırılamayan “dünya duvar resmi rekorunu” yaklaşık ikiye katlayarak adını “Guinness rekorlar” kitabına yazdırırken,  bu rekoru  ikinci kez yine elinde bulundurmayı da  başardı.

Dinletir’i; ‘tüm sanatçı’ olarak tanımlamak istiyorum. Halk Müziği repertuarında  3 bin türkü,  Heykeltıraşlık çalışmalarında  yüzlerce heykel,  Doğaçlama olarak 4 bin dolayında şiir, Bestecilik alanında  THM formunda  200 dolayında eser, plak ve kasetler, Ressamlık alanında  68 ülkede çok sayıda tablo ile  15. baskı yapan “Bir volkanın külleri” isimle şiir kitabı ve dünyaya bıraktığı ölümsüz anılarını saymakla bitiremeyiz”dedi.

OŞYAD Başkanı Bardak sözlerinin devamında; Son zamanlarda “astım” hastalığı nedeniyle nefes darlığı çeken Mustafa Dinletir, kentteki bir lokantanın Fakıuşağı Mahallesindeki ek  işletmesi duvarına resim çizmekle uğraşıyordu. Sözkonusu lokanta işletmecisinin Musa Şahin Bulvarı üzerindeki işyeri üzerindeki tek odalı yerde kalan Dinletir, iki gün işe gelmeyince yapılan araştırma da  yalnız kaldığı odasında ölüsü bulunarak yetkililer bilgilendirildi.

Gecenin günü devirdiği saatlerde Dinletir’in kaldığı odaya girilerek yetkililer gerekli araştırma ve incelemeleri yaptılar (!) Çevredeki gözlemcilerden öğrendiğimize göre; Belediyenin iş makinası ile Musa Şahin Bulvarı üzerindeki Dinletir’in kaldığı odanın penceresi kırılmak sureti ile “ceset” saatler 01.00’leri  gösterirken Osmaniye Belediyesi Asri mezarlığındaki “sahipsizler mezarlığına” götürülerek toprağa verildi.

Cenaze namazı kılınmadan, Belediye’nin “Cenaze ilanları” listesinde yayınlanmadan “Sahipsizler mezarlığında 8 Numaralı mezar taşı” ile toprağa verilen Mustafa Dinletir’i, bugün ölümünün birinci yıldönümünde saygı ile anıyoruz”diye konuştu.

OŞYAD Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri Mustafa Dinletir’in mezarını ölüm yıldönümü olan 29 Mayıs günü ziyaret ederek; mezarına çiçekler dikti, dualar okunup, şiirleriyle anıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar