25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5353
EURO34.9792
ALTIN2432.2

“Dünya Göçmen Kuşlar Günü” etkinliği düzenlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünya Göçmen Kuşlar Günü” etkinliği düzenlenecek
Abone ol
“Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle 10 mayıs 2014 Pazar günü, Kastabala Vadisi Yeniköy Köyündeki Kuş Cenneti’nde etkinlik düzenlenecek.
“Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle 10 mayıs 2014 Pazar günü, Kastabala Vadisi Yeniköy Köyündeki Kuş Cenneti’nde  etkinlik düzenlenecek.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, V11 Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz; Tüm dünyadaki göçmen kuşların ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla, 2006 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının 2. hafta sonu dünya çapında özel kuruluşlar ve toplumlarca “ Dünya Göçmen Kuşlar Günü” olarak, çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu belirtti.


Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada;  “Kuşlar bu göçleri esnasında gidecekleri yönleri; gündüz güneş, gece ay ve yıldızlara yada kafataslarında bulunan ferrromanyetik taneciklerin, arzın manyetik alanına göre hassasiyet gösteren pusulaya bağlı olarak buldukları bilim adamlarınca ispatlanmıştır.


Batı Palearktik (Avrupa, Kuzey Afrika, Batı Asya, Sibirya, Kuzey Çin ve Japonya'yı kapsayan bir zoocoğrafik bölge) bölgede bulunan 4 farklı kuş göç yollarından, biri İstanbul Boğazı, diğeri Çoruh Vadisi olmak üzere ikisi ülkemiz üzerinden geçmektedir. Sonbaharda İstanbul Boğazı’ndan ve Çoruh Vadisi’nden ülkemize giren göçmen kuşların büyük çoğunluğu, ilimiz üzerinde birleşerek tek güzergah olan Hatay İli Belen Geçidi’nden güneye,  ilkbaharda ise güneyden Belen Geçidi üzerinden gelip ilimiz üzerinde ikiye ayrılarak kuzeye göç etmektedirler.


Bu minvalde, ilimizde il Şube Müdürlüğümüz tarafından Kastabala Vadisi Kuşcenneti içerisinde yer alan Yeniköy Köyü mesire alanında 10 Mayıs 2014 tarihinde göçmen kuşların önemi ve gözlemciliği ile ilgili bir etkinlik düzenlenmesi planlanmıştır. Bu etkinlik çerçevesinde; kurum personelimiz, Osmaniye Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği izci grubu, üniversite öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara kuş gözlemi hakkında bilgi verilecek, akabinde hep birlikte kuş gözlemi yapılacaktır. Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar