25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5241
EURO35.0315
ALTIN2433.5

“Dünkü çocuklar” Bugünkü çocuklarla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünkü çocuklar” Bugünkü çocuklarla buluştu
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği bünyesinde oluşturulan “Osmaniye’nin Dünkü çocukları”ekibi Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu’ndaki etkinliğe katıldı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği bünyesinde oluşturulan “Osmaniye’nin Dünkü çocukları”ekibi Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu’ndaki etkinliğe katıldı.

Adana’nın Ceyhan ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki Mehmetçik İlkokulu’nun “Bahar şenlikleri” kapsamındaki etkinliğe geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda katılan OŞYAD’ın “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” ekibi, 2 Mayıs günü okul bahçesindeki programa ayrı bir renk ve coşku kattı.

Beyaz yaka ve siyah önlükleri ile etkinliğe katılan “Osmaniye’nin Dünkü çocukları” OŞYAD ekibi, bu yılkı Mehmetçik İlkokulu şenliklerinde, günümüz İlkokul öğrencilerinin de aynı okul giysileriyle  katılımını sağladı.

Dünkü ve bugünkü çocuklar aynı giysilerle düzenlenen programa katılırken, Okul kapısı önündeki Atatürk Anıtı önünde birlikte sıra oldular.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, ilkokul sıralarında öğrencilik yıllarını anımsatarak; “Sınıflarımıza girmeden önce ‘Andımız’ı okur, sonrasında düzenli şekilde sıralarımıza otururduk. Bizler ‘Dünkü çocuklar’ olarak, bugünkü çocuklarla birlikte aynı giysilerle buluştuğumuz; Cumhuriyet Mahallesi, Mehmetçik İlkokulu’nda, bugünkü çocuklarımızla birlikte ‘Andımız’ı okumak istiyoruz.”diyerek, sıraya giren öğrencilerle birlikte, OŞYAD Yönetim kurulu üyesi Mahmut Eynallı’nın sunumu ile ‘Andımız’ etkinliğe katılan öğrenci velilerinin de katılımı ile hep birlikte okundu.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Çukurova yöresinde unutulmaya yüz tutmakta olan çocuk oyunları arasında yeralan; “Mendil kapmaca, Yağ satarım bal satarım, Aç kapıyı bezirgan başı” ve benzeri oyunlar günümüz çocuklarının da katılı ile oynandı.  

Oyunların sahnelenmesinin ardından Dünkü çocuklar ile Bugünkü çocuklar bir arada fotoğraf çektirerek, anılarını ölümsüzleştirmek istedi.

Gösterilerin sonunda, Mehmetçik İlkokulu Müdürü Mehmet Atasoy, OŞYAD ekibine teşekkür ederek, günümüz çocuklarına yöremizin çocukluk oyunlarını unutmaması ve oynaması noktasında canlı olarak hatırlatmasından dolayı teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar