20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Düldül dağının en yüksek zirvesine yürüdüler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düldül dağının en yüksek zirvesine yürüdüler
Abone ol
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan Düldül Dağına, kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan Düldül Dağına, kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Bu yıl şehitler anısına 2'ncisi yapılan kış zirve faaliyetine 44 kişi katıldı. Genellikle orta zorluk derecesindeki yaklaşık 12 kilometrelik dik  parkur içeren faaliyet, çok fazla çığ riski olduğu için her zaman kullanılan rota değiştirilerek küçük zirve faaliyeti şeklinde 6 saatte tamamlandı.

Araçlarla Çağşak Yaylası mevkiine gelen katılımcılar, tırmanış için gerekli malzemelerle birlikte, kar kalınlığının zaman zaaman 2 metreyi bulduğu parkuru yürüyerek tamamladı. 2274 Rakımlı zirvenin yamaçlarına ulaşan ekip, burada Düldül Dağının eşsiz manzarası izleyip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



Türk bayrağı açan katılımcılar, şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, istiklal marşı okudu. Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık Eğitmeni ve ODAK Sekreteri Yücel Erdoğan, bu yıl şehitler anısına Osmaniye'nin en yüksek dağına gerçekleştirilen zirve tırmanışı ve kar yürüyüşü etkinliğinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Erdoğan, "Geçen sene Afrin'de vatani görevini ifa eden Mehmetçik anısına ilkini düzenlediğimiz faaliyet, bu yıl geleneksel hale getirildi ve şehitlerimiz anısına gerçekleştirildi.

Düldül dağında bu kadar yoğunlukta kar'ı bu mevsimde hiç görmemiştik ve çığ riski nedeniyle küçük zirve faaliyeti yaparak tamamladık." dedi.  



Yücel Erdoğan, en önemli kurallarının, grup birliğine uymak, doğaya sadece ayak izimizi bırakmak ve dönüşte sadece çekilen fotoğraf ve videolarla dönmek olduğunu sözlerine ekledi. 

Düldül Dağı zirve tırmanışı faaliyeti sonrasında, doğa sporcuları, Düziçi Karasu şelalesini de gezdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar