25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

Dr. İmadoğlu: Seçim vaatlerine aile hekimleri alet edilmekte

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. İmadoğlu: Seçim vaatlerine aile hekimleri alet edilmekte
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, aile hekimleri olarak "Cumartesi 8 saat ek mesai"ye karşı olduklarını belirterek, "Alt yapı hazırlanmadan aile hekimleri üzerinden siyaset yapılmakta, seçim vaatlerine aile hekimleri alet edilmektedir." dedi.
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, aile hekimleri olarak "Cumartesi 8 saat ek mesai"ye karşı olduklarını belirterek, "Alt yapı hazırlanmadan aile hekimleri üzerinden siyaset yapılmakta, seçim vaatlerine aile hekimleri alet edilmektedir." dedi.



SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DİNLENME HAKKINI İHLAL ETMEKTE
Musa Şahin Bulvarı Tören alanında Osmaniye Aile Hekimleri Derneği ile birlikte basın açıklaması yapan Dr. İmadoğlu, "Karanlığa doğru gittiğini düşündüğümüz aile hekimliği uygulamasının önüne koyulan "Cumartesi 8 saat fazla mesaisi" dir. Öncelikle belirtmek isterim ki; kamu görevi yürüten aile hekimleri ile ilgili düzenlemeler halen yönetmelik ve genelgelerle yürütülmektedir. Bu da aile hekimlerinin statülerinin, çalışma koşullarının aynı iktidardaki değişen bakanlar tarafından bile değişik uygulamalara maruz kalmasına sebep olmaktadır. Bu sebeplerle aile hekimleriyle ilgili artık taşların yerine oturmasını bekliyoruz. Bu da ancak yasal düzenlemeyle, kanun çıkararak mümkün olacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından 09 Aralık 2014 tarihinde çıkarılan son nöbet genelgesi sağlık çalışanlarının dinlenme hakkını ihlal etmektedir,aynı zamanda İLO sözleşmelerine aykırıdır." diye konuştu.

BELİRSİZ BİR ŞEKİLDE NÖBET TUTACAKLAR
Aile hekimleri artık yarınını görememekte olduklarını vurgulayan İmadoğlu, "Genelgeye göre aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinde normal mesai düzeni içerisinde birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunacak, bunun yanı sıra acil sağlık hizmeti mi, yoksa poliklinik hizmeti mi sunulmasına yönelik olduğu belirsiz bir şekilde Cumartesi günleri nöbet tutacak, ikinci basamak sağlık kurum ve kuruluşları ile 112 acil sağlık hizmetlerinde nöbet görevi alacak, ayrıca bu çalışmalara karşın hekim ihtiyacının devam etmesi durumunda farklı kurum kuruluşlarda görev yapan hekimlerden oluşturulmuş bir havuza dahil edilerek başka bir nöbet daha tutacaktır. Alt yapı hazırlanmadan aile hekimleri üzerinden siyaset yapılmakta, seçim vaatlerine aile hekimleri alet edilmektedir."

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU'NA CEVAP
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun aile hekimlerinin nöbeti ile ilgili "Benim Çocuğum hasta olacak, aile hekimi nerede Yılbaşı tatilinde, olur mu? Olmaz" açıklamasına da cevap veren Dr.  Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu şöyle dedi:

"Söyleyelim Sayın Bakanım, Bizler Çanakkale savaşında cephedeydik,1915 yılında Çanakkale'ye gönüllü olarak giden tıp öğrencileri 19 Mayıs taarruzunda külliyen şehit olmuştur.1921' de İstanbul Tıp Fakültesi hiç mezun veremedi, çünkü şehit olmuştuk.Yakın tarihte 17 Ağustos'ta Gölcük'te Yalova'daydık,Van'da depremde kurtarma ekibindeydik, Soma'da, Ermenek'te maden ocağındaydık.Görülüyor ki,siz istemeseniz de ihtiyaç duyulan her yerdeyiz.Fakat yılbaşı ve resmi tatiller dahil olmak üzere adli nöbet tutan ,defin ruhsatı veren aile hekimlerinden de maalesef sayın bakanımızın haberi yoktur. Sayın bakanımız maalesef 2 yıldır aile hekimlerine randevu vermemiştir,bizi yok saymaktadır.1 kez olsun saha ziyareti yapmamıştır.Üstelik bir müdürü de" beğenmiyorlarsa istifa etsinler" diyerek aslında ağızlarındaki baklayı çıkarmışlardır.Hekimleri istifa ettirip eski sisteme dönüşü istemektedirler.Aile hekimleri istifa edince acaba sayın bakan dışarıdan ithal doktor getirmeyi mi planlamaktadır,bizleri daha neler beklemektedir, yurt dışından, batan ülkelerden, Balkanlar'dan doktor alıp sağlık sistemini karanlığa sürüklemeye mi çalışmaktadır? Aile hekimi 40 saat mesaiye ek olarak, hafta içi bazı günler 20.00'lere kadar esnek mesai yapmaktadır.Cumartesi 8 saat ek mesaiyi de ekleyince haftanın 6 günü aile hekimi ve aile sağlığı elemanı çalışmaktadır.Aile hekiminin anayasal güvence altında olan aile bütünlüğü ve dinlenme hakkı elinden alınmaktadır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar