19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5951
EURO34.7975
ALTIN2498.0

Dr. Ersin Arslan Osmaniye'de Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Ersin Arslan Osmaniye'de Anıldı
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası üyeleri tarafından, 3 yıl önce Gaziantep'te görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan anıldı.
Osmaniye Tabip Odası üyeleri tarafından, 3 yıl önce Gaziantep'te görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan anıldı.

Devlet Bahçeli Meydanı Atatürk Anıtı önündeki tören alanında düzenlenen programda, Dr. Arslan'ın anısına gökyüzüne siyah balonlar uçuruldu.

Burada bir açıklama yapan Oda Başkanı Bengü Başlamışlı İmadoglu, "Bugün Dr. Ersin Arslan’ı yitireli üç yıl oldu. 3 yıl önce bugün sırtımızdan bıçaklandık. 30 yıllık kısacık ömrünün 24 yılını eğitim ve hizmetle geçiren değerli meslektaşımız şehit oldu. Her ölüm erkendir ama Ersin’inki çok erken oldu! Yaşamının baharında 30 yaşında, umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim iken, bir hasta yakını tarafından, hastane içinde bıçaklanarak katledildi. Birilerinin sevgili eşi, birilerinin ağabeyi, birilerinin babacığı, birilerinin evladı, birilerinin doktoru öldü. Uykusuz geceler,6 yaşından beri eğitim hayatı, rüyasına dahi girdiği sınavlar, bir ailenin, devletin tüm emekleri gitti." dedi.




Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığının da gördüğünü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurduğunu belirten İmadoğlu, "Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; 14 Mayıs 2012’den 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 Bin’i hekim 13 Bin’i ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay 1000’e yakın, her gün 30’dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir. Bu rakamlar hastanelerde, polikliniklerde aile sağlığı merkezlerinde yaşanan kavgaların, itiş kakışın sadece bildirilen bölümüne aittir. Ersin’in ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir alınmamıştır." diye konuştu.



Türkiye’de sağlıkta kaos  olduğunu kaydeden İmadoğlu, "Hasta memnuniyeti yüzde 90'larda , sağlık çalışanı memnuniyeti yüzde 30'lardadır. Bunu doğran sebepler çözülmeden şiddeti önlemek mümkün değildir. Bırakın her hastaya yeterli vakit ayıralım, nicelikli değil, nitelikli hizmet verelim. Kim ister hekimin 120. Hastası olmayı. Peki kim ister 120-130 hasta bakmayı. Bu şartlarda, iyi hekimlik, iyi hemşirelik,iyi sağlık memurluğu, iyi teknisyenlik yapılmaz! Nitelikli sağlık hizmeti verilmez! Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sistemin düzelmesi içindir. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, sağlık çalışanlarını ve halkı mağdur eden bu sistemi düzeltmeye davet ediyoruz. Fedakar sağlık camiası bunları hak etmiyor, hele ölümü hiç kimse! Savaş mı var ki halen şehit veriyoruz. Ersin artık ölümsüz! Unutmayacağız, unutturmayacağız. Siyah balonlarla yasımızı gökyüzüne uçururken , bu son olsun diyoruz!" dedi.

Konuşmanın ardından siyah ve beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar