28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

“Doğru habercilik” olayına imza attık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Doğru habercilik” olayına imza attık!
Abone ol
“Osmaniye’nin en çok okunan gazetesi” sloganı ile günlük yayınlanan gazetemizde yayınlanan bir haber; Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından yapılan bir tarama sonucunda; “Doğru haber” olarak sunumda yeraldı.

Osmaniye’nin en çok okunan gazetesi” sloganı ile günlük yayınlanan gazetemizde yayınlanan bir haber; Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu ( UNICEF ) tarafından yapılan bir tarama sonucunda; “Doğru haber” olarak sunumda yeraldı.

Antalya Porto Bello Hotel'de düzenlenen Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen, Türkiye’nin değişik illerinden 150 medya çalışanının katıldığı, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün de katkıları ile gerçekleşen; “Basın mensupları için göç ve mültecilik konularında bilgi ve farkındalık semineri” sunumlarında gazetemizdeki bir haber örnek haber olarak gösterildi.

Seminerde sunum yapan Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta; “çocuk ve medya” olayının sunumu yaptı.

Sunumda, ülkemizdeki “çocuk istismarları, çocuklara yönelik taciz” olayları konu ediliyordu.

Sunum sırasında Medya gazetesi’nin internet sitesindeki bir haber görüntüye geldi. Sunumu yapan UNICEF İletişim Başkanı Sema Hosta; ekrandaki Medya gazetesinin sitesini göstererek; “Çocuklara yönelik cinsel taciz veya istismar olayları gazetelerde böyle verilmelidir. Bu haberi “cinsel taciz veya istismar olayı olarak yazan gazetenin doğru habercilik yaptığını önemsiyoruz.”diye konuştu.



Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bardak sunum sırasında elini kaldırarak, “O haber bizim gazetemize aittir. Haberi ben yaptım, gazetemizin ve aynı zamanda internet sitemizin sahibi İlyas Kör’de aynı zamanda yanımda bulunmaktadır. Biz mesleğimizi özenle yapmaya çalışıyoruz.  Halktan yana tavırlıyız! Yerel anlamda haberlerde ayrıntıları bildiğimiz halde sütunlara yansıtmıyoruz. Ama bizden bazı olaylarla ilgili “sansür” beklenmesin!”diye konuştu.

Osmaniye’de günlük olarak okuyucusu ile buluşan Medya gazetesi’nin resmi internet sitesi; www.medyagazete.com'u takip eden UNİCEF’in bizleri takip ederek, geniş katılımlı bir toplantıda Türkiye’de sadece “örnek gazetecilik” olarak Medya’yı göstermesi Osmaniye adına gurur verici oldu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar