19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

DOĞAKA’nın mali destek programları tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA’nın mali destek programları tanıtıldı
Abone ol

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından uygulanacak olan 2018 YılıMali Destek Programları Tanıtım Toplantısı, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Ömer Faruk Coşkun, OsmaniyeKorkut Ata ÜniversitesiRektörüProf. Dr. Murat Türk, İlçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız,  DOĞAKA’nın toplam 30 Milyon TL bütçeli 3 Mali Destek Programından söz ederek “Birinci mali destek programımız, 15 Milyon TL bütçesi olan, özel sektör KOBİ’lerimize yönelik, 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programıdır. 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programının toplam bütçesi ise 5 Milyon TL’dir. 30 Milyon TL hibe programının 20 Milyon TL’si özel sektöre ayrılmaktadır. Geri kalan 10 Milyon TL’lik bütçe ise kamu kurumlarına yani kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara ayrılmaktadır. 10 Milyon TL bütçeli bu programın adı 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programıdır” dedi.
 
DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ömer Faruk Coşkun ise DOĞAKA’nın Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde teknik ve mali destek programlarının yürütülmesi, araştırma ve analiz çalışmalarının yapılması, yatırım destek hizmetinin verilmesi, fuar, kongre, konferans organizasyonlarının düzenlenmesi gibi geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini ifade ederek, “Bu faaliyetler kapsamında başta insan kaynaklarının geliştirilmesi olmak üzere kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve teknik bilgi düzeyinin artırılması amacıyla teknik destek programları yürütülmekte, ayrıca kamu kurumları ve özel sektörün çeşitli konulardaki yatırımlarına mali destek programları ile hibe desteği verilmektedir” dedi.
 
Vali Coşkun, DOĞAKA’nın faaliyetlerine başladığı 2010 yılından bu yanan ilan edilmiş mali destek programları kapsamında Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay illeri ile birlikte tanımlanan TR63 Bölgesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının çeşitli sektör ve konulardaki yatırımlarına destek verdiğini de belirterek, şöyle devam etti, “Bugün bu toplantı ile birlikte toplam bütçesi 30 Milyon TL olan 3 adet yeni destek programı ilan edilmektedir. Buna göre; 2018 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı-4 ile KOBİ’lerimizin yeni ve katma değeri yüksek ürün üretimine yönelik teknolojik altyapılarının geliştirilmesi ile temiz üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımlarına; 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile turizm değerlerimizin fiziksel altyapılarının iyileştirilmesi ve alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlara; 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile yeni sera kurulumları ile mevcut seraların modernizasyonuna yönelik yatırımlara destek verilecektir” diye konuştu.
 
Destek programları ile ilan sürecinin bugün itibariyle başlatılmış olup 25 Ocak 2018 tarihi itibariyle elektronik ortamda alınmaya başlanacağını da söyleyen Vali Ömer Faruk Coşkun, “Başvurular 6 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Daha sonra yapılacak değerlendirme çalışmaları ile birlikte başarılı projelerin 2018 yılı Ağustos ayı içerisinde açıklanması planlanmaktadır. Osmaniye ilimiz ile Hatay ve Kahramanmaraş illerinin de yararlanabileceği 2018 Yılı Mali Destek Programları ile her türlü bilgi talebi Ajansımız tarafından karşılanacak olup ayrıca tüm ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir” dedi. Vali Coşkun, destek programlarının hazırlık aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Vali Coşkun’un konuşmasının ardından 2018 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım filmi gösterildi. DOĞAKA Program Yönetimi Birim Başkanı Oğuz Alibekiroğlu’nun yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından, toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar