25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3

DOĞAKA Yönetim kurulu Osmaniye’de toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA Yönetim kurulu Osmaniye’de toplandı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 76. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında yapıldı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 76. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında yapıldı.

Osmaniye Valisi Kerem Al’ın ev sahipliğinde, Osmaniye Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Valisi  Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osmaniye Belediyesi Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, “Geride bıraktığımız 2016 yılı içerisinde ülke olarak yaşadığımız hain darbe girişiminin oluşturduğu sıkıntılara rağmen faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Ajansımız, 2016 Yılı Çalışma Programı’nda yer alan faaliyetlerin neredeyse tamamını gerçekleştirerek başarılı bir çalışma dönemini daha geride bırakmıştır. Ajansımızın 2016 yılı faaliyetleri kapsamında; 15 Milyon TL tutarında 3 adet mali destek programı ilan edilmiş ve değerlendirme süreci tamamlanarak başarılı bulunan projelerin yatırımları bölgemize kazandırılmıştır.

1 Milyon 700 Bin TL tutarında 1 adet Güdümlü Proje ile 22 adet Teknik Destek ve 8 adet Doğrudan Faaliyet Desteği projesi başarılı bulunarak desteklenmiştir.   Bölgemizin öne çıkan sektörlerine yönelik 15 adet Sektör Raporu ile 3 ilimiz için ayrı ayrı İl Ekonomik Görünüm Raporu çalışmaları tamamlanarak ilgili kesimlerin istifadesine sunulmuştur. Yatırım Destek Ofislerimizi ziyaret eden 1.196 kişiye çeşitli konularda yatırım desteği sağlanmıştır. 903 kişiye çeşitli konularda eğitim ve 457 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Bölgemizin öne çıkan sektörlerinde fuar katılımları ile çalıştay ve konferans organizasyonlarına devam edilmiştir. Özet olarak belirtilen bu çalışmalara 2017 yılında da devam edilecektir” dedi.
 
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan sözlerinin devamında “2016 yılında yürütülen Teknik Destek Programı’nda Kasım-Aralık döneminde yapılan başvuruların değerlendirilmesi tamamlanmış ve başarılı projeler ilan edilmiştir.

Başarılı proje sahipleri ile projelerin uygulanmasına yönelik sözleşmeler imzalanmaktadır. 2017 Yılı Teknik Destek Programı ise önümüzdeki günlerde ilan edilerek yeni başvuruların alınmasına başlanılacaktır. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nda ise yılsonunda alınan başvuruların değerlendirilmesi tamamlanmış olup bugünkü toplantıda Yönetim Kurulu’nun onayına müteakip başarılı projeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ulusal kaynakların yanı sıra başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize pay kazandırmayı amaçlayan Ajansımız, farklı alanlarda proje hazırlıklarına devam etmektedir. Bu konuda Ajans içerisinde yeni bir alt çalışma birimi kurulmuş olup Bölgemizdeki diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği çalışmalarına 2017 yılı içerisinde hız verilecektir.

Bölgemizdeki firmaların tanıtımına yönelik fuar desteği sağlayan Ajansımız, 2017 yılı fuar organizasyonlarına Ocak ayı sonunda yapılan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ve EMITT Fuarı ile başlamıştır. Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olan ve bu yıl 80 ülkeden 450 tur operatörü ile 46.000 kişinin katıldığı EMITT Fuarı’nda Ajansımız tarafından hazırlanan standa “En İyi Destinasyon Tanıtımını Gerçekleştiren Stand Ödülü” verilmiştir.

Fuar katılımlarına Nisan ayı içerisinde İstanbul’da yapılacak olan AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı ve İzmir’de yapılacak olan OLIVTECH 2017 Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile devam edilecektir. Bunların yanı sıra Ortak Pazarlama Ajansları Araştırma ve Fizibilitesi, Kanatlı Hayvancılık Sektör Raporu ve Tesis Fizibilitesi, Meyve Dondurma ve Meyve Suyu Konsantresi Tesis Ön Fizibilitesi, TR63 Bölgesi’nde Seracılık Fizibilitesi, TR63 Bölgesi Güneş Enerjisi Potansiyelinin Tespitine Yönelik Araştırma ve Fizibilite çalışmalarına devam edilmektedir. Bu çalışmalar tamamlandığında basılı hale getirilerek ilgili tüm kesimlerin istifadesine sunulacaktır. Tüm bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir” diye konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından, toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve aylık diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar